De huldiging van wereldkampioen Evenepoel: één grote feestdag met duizenden fans Wielrennen
Wielrennen

De huldiging van wereldkampioen Evenepoel: één grote feestdag met duizenden fans

De huldiging van wereldkampioen Evenepoel: één grote feestdag met duizenden fans

Kersvers wereldkampioen Remco Evenepoel is op zondag 2 oktober gehuldigd en dat heeft gezorgd voor horden met fans die naar hun sportheld kwamen kijken. Van een heuse 'haka' tot een prachtige selfie: het was zondagmiddag één groot feest, zowel in Dilbeek als in Brussel.

Voor menig (Belgisch) wielerfan zal zondag 25 september 2022 in het geheugen gegrift blijven staan als de dag dat Evenepoel op bijzondere wijze wereldkampioen wist te worden. Precies één week na zijn fenomenale overwinning zou de jonge Belg, die dit jaar ook eendagskoersen als Luik-Bastenaken-Luik en San Sebastian won, gehuldigd worden. En dat na een week met onder meer een rocksterrenonthaal op het vliegveld van Zaventem, diverse interviews én een ritje in zijn nieuwe tricot.

Ereburgerschap in Dilbeek

De dag vol festiviteiten startte in de gemeente Dilbeek, waar Evenepoels thuishaven Schepdaal onder valt. Daar werd hij benoemd tot ereburger van de gemeente. Bovendien ontving hij talloze geschenken. Honderden inwoners van de gemeente reisden af naar deze plechtige ceremonie en zongen Evenepoel toe: 'Remco is van ons', zo luidde het continu.

Vanuit supporterscafé 'In de Rustberg' vertrok Evenepoel als een ware koning in een open auto richting de Grote Markt in Brussel, samen met zijn verloofde. Achter de auto fietsten fanatieke fans in het spoor van hun held mee richting Brussel.

Balkonscène in Brussel

Eenmaal in Brussel aangekomen stond er een menigte van jewelste te wachten op de 22-jarige regenboogtrui, die vanaf het stadhuis naar alle toegekomen fans wuifde. Verscheidene feestelijke taferelen kwamen voorbij op de Grote Markt in de Belgische hoofdstad. Zo werd er een 'Viking Clap' ingezet en liet Evenepoel zijn vader Patrick een liedje zingen.

Liederen als 'We Are The Champions' en verschillende supportersliedjes werden uit volle borst meegezongen. De selfie die Evenepoel vanaf het balkon maakte met alle fans duidt erg treffend wat zijn overwinning op het WK teweeg heeft gebracht. Rond 17.00 uur was de officiële ceremonie voorbij. Het mag geen verrassing zijn dat de die-hard fans nog wat uren feestend hebben doorgebracht op de zondagavond.

Evenepoel gaf zelf een korte reactie bij HLN, waar hem werd gevraagd wat hij het mooiste moment vond van de dag. 'Het moment dat ik op het balkon verscheen op de Grote Markt. Dat is iets dat ik voor de rest van mijn leven ga onthouden. Ik had gehoopt dat er wel wat volk ging zijn, maar zoveel... Allemaal voor mij... Ik was een beetje gegeneerd.'

Een nu al legendarische selfie van Evenepoel met duizenden fans


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws