Colbrelli heeft opvallend oordeel over WK-zege Evenepoel: 'Lutsenko uit zijn beste tijd had gewonnen' Wielrennen
Wielrennen

Colbrelli heeft opvallend oordeel over WK-zege Evenepoel: 'Lutsenko uit zijn beste tijd had gewonnen'

Colbrelli heeft opvallend oordeel over WK-zege Evenepoel: 'Lutsenko uit zijn beste tijd had gewonnen'

Remco Evenepoel verslaan is tegenwoordig geen eenvoudige taak meer. Vorig jaar lukte het Sonny Colbrelli nog in de wegrit van het EK wielrennen in Trento. In gesprek met Bici geeft de Italiaan zijn mening over de wereldtitel van Evenepoel in Wollongong, Australië.

Het EK dat Colbrelli won kende een plaatselijk circuit met telkens een lastige klimmetje. Voor Colbrelli was het ‘enorm afzien’ in het wiel van Evenepoel. Het was vooral wilskracht dat hem de Europese titel bezorgde. ‘Ik had het voordeel dat we die klim al vaak gedaan hadden en ik wist het dat we hem nog een keer over moesten. Als je op lossen staat, maar je weet dat de klim bijna ophoudt, dan kun je die tweehonderd, driehonderd meter nog een inspanning leveren die eigenlijk niet kan. Die dag produceerde ik een exorbitant aantal watts in zijn wiel, duizelingwekkend. Maar ik verkeerde toen in een superconditie.’

Tijdens de wegrit van het voorbije WK reed Evenepoel vrij gemakkelijk weg met een groep renners. Behalve Evenepoel waren er geen andere grote favorieten mee. Daar maakte de concurrentie naar Colbrelli zijn mening een beslissende fout. ‘Je mag hem nooit uit het oog verliezen, ook al ben je ver van de finish. Toen ik op het WK zag dat hij daar vooraan zat met dat groepje, dacht ik meteen: hier racen we om de tweede plaats.’ Dat Evenepoel het vervolgens ogenschijnlijk makkelijk afmaakt, is volgens Colbrelli ook een teken van de groei die de Belg heeft doorgemaakt. ‘Hij speelt zijn kaarten nu goed uit. Hij is verstandiger en minder emotioneel. Hij is koelbloediger.’

Colbrelli: 'Rota of Bettiol waren niet gelost'

Op het WK reed Evenepoel in de finale weg met Alexey Lutsenko. De Kazach werd vervolgens op de voorlaatste passage van de Mount Pleasant kansloos gelost door de Belg. Volgens Colbrelli lag dat niet zozeer aan de sterkte van Evenepoel, maar aan de mindere vorm van Lutsenko. ‘Ik denk dat als een Rota of Bettiol (Lorenzo, Alberto, red.) mee was geweest met Evenepoel zij niet gelost zouden zijn. Ik ken Lutsenko goed, hij is een vriend en ik weet dat hij beter kan. Ik zeg dit omdat het een inspanning van twee minuten was, dan trek je alles uit de kast. Ik ken verder de wattages niet, en heb ook niet van Lutsenko gehoord, maar ik denk dat de Alexey uit zijn beste tijd niet had hoeven lossen en de sprint in het WK zou hebben gewonnen’, besluit Colbrelli met een opmerkelijke uitspraak.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws