De la Cruz put moed uit tweede plek: 'De vorm voor de Giro d'Italia komt eraan' Wielrennen
Wielrennen

De la Cruz put moed uit tweede plek: 'De vorm voor de Giro d'Italia komt eraan'

De la Cruz put moed uit tweede plek: 'De vorm voor de Giro d'Italia komt eraan'

David de la Cruz vocht vrijdag in de slotrit van de Tour of the Alps een duel uit met Thibaut Pinot. De twee bleven over van een omvangrijke ontsnapping, waarna de Spanjaard van Astana Qazaqstan in de hellende slotkilometer in Pinot zijn meerdere moest erkennen.

De la Cruz kon na afloop leven met de tweede plek, vooral omdat zijn conditie in een stijgende lijn zit. ‘Het gevoel was écht goed en na de eerste moeilijke etappes; gisteren en vooral vandaag voelde ik mezelf veel beter. Het lijkt erop dat de vorm er aan komt en ik hoop klaar te zijn voor het hoofddoel: de Giro d'Italia.’

De regen en de verschillende steile beklimmingen zorgden voor een zware afsluiting van de Tour of the Alps. Van de omvangrijke ontsnapping die wegreed, bleken De la Cruz en Pinot al snel de sterksten. De twee deden weinig voor elkaar onder, daar Pinot bergop een iets sterkere indruk maakte, waar de Spanjaard in de afdalingen beter was. ‘Ik streed voor de ritzege, maar we waren ongeveer aan elkaar gewaagd, met veel factoren die het resultaat konden beïnvloeden’, vertelt De la Cruz op de ploegsite.

Uiteindelijk was Pinot in de sprint een maatje te groot voor de Spanjaard. ‘Vandaag was Thibault de sterkste en ik feliciteer hem. Het lukte vandaag niet, maar ik hoop dat het op een dag in de Giro wel gaat lukken. Met deze goede vorm ga ik op weg naar Luik-Bastenaken-Luik, terwijl ik later naar Boedapest ga (start Giro d’Italia, red.)’, besluit de La Cruz.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws