De Lie geeft met zege in GP du Morbihan extra sausje aan mooie Belgische wielerdag Wielrennen
Wielrennen

De Lie geeft met zege in GP du Morbihan extra sausje aan mooie Belgische wielerdag

De Lie geeft met zege in GP du Morbihan extra sausje aan mooie Belgische wielerdag

Arnaud De Lie heeft de GP du Morbihan 2023 naar zijn hand weten te zetten. De jongeling van Lotto-Dstny was met een zeer sterke spurt de beste in Plumelec, Bretagne.

Terwijl de Giro d'Italia aan de oostkust van Italië zaterdag van start ging in Fossacesia, werd aan de Franse westkust ook een mooi koersweekend aangevangen. Voordat het peloton zondag van start gaat in de ribinou-wedstrijd Tro Bro Léon, stond zaterdag de GP du Morbihan op het programma.

Een mooie Franse eendagskoers, finishend op de heuvel in Plumelex waar Alejandro Valverde in de Tour van 2008 naar de gele trui kon sprinten. Twee landgenoten van El Imbatido leken hem te willen eren met een mooie prestatie op zaterdag, daar Iker Ballarin en Enekoitz Azparren zich namens Euskaltel-Euskadi konden melden in de vroege vlucht van de dag. Ook Milan Fretin (SportVlaanderen-Baloise), Paul Wright (Bolton Equities) en Jonathan Couanon (Nice Métropole) slopen mee.

Lotto-Dstny bepaalt mede de koers in de absolute finale van Tro Bro Léon

Azparren kwam in de voorste groep ten val, net voor het moment dat het peloton de mannen op dertig kilometer van de finish bij de lurven greep. Dat was het sein voor Florian Vermeersch (Lotto-Dstny) om de finale wat attractiever te maken, maar ook hij kwam niet weg. In de fase daarna was het een komen en gaan van aanvallen, maar uiteindelijk voltrok zich hetzelfde scenario zoals we al zo vaak in deze koers zagen: sprinten!

Rasmus Tiller trok de boel namens Uno-X op gang, waarna Romain Gregoire de spurt van heel ver in wist te zetten. De Lie koos goed positie in het midden en kwam er in de laatste meters als een duveltje uit een doosje uit. De kopman van Lotto-Dstny drukte zijn wiel daarmee net wat eerder over de meet dan zijn concurrenten.

Uitslag GP du Morbihan 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws