De Lie houdt hersenschudding over aan val, maar baalt vooral van misgelopen kans Wielrennen
Wielrennen

De Lie houdt hersenschudding over aan val, maar baalt vooral van misgelopen kans

De Lie houdt hersenschudding over aan val, maar baalt vooral van misgelopen kans

De eerste rit van de Vierdaagse van Duinkerke werd dinsdag ontsierd door een massale valpartij. Arnaud De Lie raakte ingesloten tussen Sam Welsford (Team DSM) en Dan MLay (Arkéa Samsic), waardoor de jonge Belg hard tegen het asfalt klapte en enkele renners meenam. Arvid de Kleijn won de rit uiteindelijk, nadat Welsford werd geschrapt.

De Lie was dan ook het grootste slachtoffer. Zijn ploeg Lotto Soudal liet kort na de rit weten dat hun poulain naar het ziekenhuis vervoerd is. Later op de avond kwam de ploeg met een nieuwe update: De Lie heeft niks gebroken, maar hield wel een hersenschudding over aan de crash. Om die reden zal hij niet meer van start gaan in de tweede etappe.

De gevallen renner reageerde zelf ook: 'Ik ging heel snel en ben er zeker van dat ik de winst had gepakt, maar er was geen mogelijkheid om de val te voorkomen. Op dit moment voel ik me best oké, ik ben vooral teleurgesteld dat ik niet heb gewonnen. Het team heeft de hele dag hard gewerkt en ik wilde hen belonen.'

Andere geslagenen waren Bram Welten (Groupama-FDJ), Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty-Gobert) en Mikhel Raïm (Burgos-BH). Die laatste kon er na afloop alweer een geinig tweetje uitgooien. 'Dit was de eerste keer dat ik vliegend over de streep kwam. Maar dan ook echt vliegend...' Thijssen is overigens oké om woensdag weer te starten, meldt zijn ploeg.

Crash etappe 1 Vierdaagse van Duinkerke


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws