De Lie schrijft La Polynormande bij op zijn palmares, Ferron en Lapeira vervolledigen podium Wielrennen
Wielrennen

De Lie schrijft La Polynormande bij op zijn palmares, Ferron en Lapeira vervolledigen podium

De Lie schrijft La Polynormande bij op zijn palmares, Ferron en Lapeira vervolledigen podium

Arnaud De Lie heeft victorie gekraaid in La Polynormande, een eendagswedstrijd in Normandië. De youngster van Lotto-Dstny toonde zich de allersterkste in de sprint van een ietwat uitgedunde groep. Hij verwees Valentin Ferron (TotalEnergies) en Paul Lapeira (AG2R Citroën Team) naar respectievelijk de tweede en derde plaats.

Op zondag 13 augustus 2023 waren eigenlijk alle ogen gericht op het WK wielrennen voor elite vrouwen, dat uiteindelijk werd gewonnen door Lotte Kopecky, die haar status van topfavoriet meer dan waar maakte. In het noordwesten van Frankrijk was er ook een Belgische topfavoriet, in de persoon van De Lie. De sterke sprinter moest echter wel zien af te rekenen met een aantal andere sterke beren, zoals Lorenzo Rota (vorig jaar tweede), Giacomo Nizzolo, Nacer Bouhanni en Luca Mozzato.

Zoals eigenlijk werd verwacht, werd de koers uiteindelijk beslist middels een sprint, zij het niet van een voltallig peloton. Het was De Lie die in die spurt zijn topfavorietenstatus meer dan waar maakte en Ferron en Lapeira naar de dichtste ereplaatsen verwees. Routinier Clément Venturini wist naar plaats vijf te racen, de rest van de topfavorieten had weinig kans tegen 'De Stier van Lescheret' en kwamen überhaupt niet echt in het stuk voor.

Uitslag La Polynormande 2023

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news