De Lie slaat aanval Pedersen af en grijpt zege in eerste etappe Ster van Bessèges Wielrennen
Wielrennen

De Lie slaat aanval Pedersen af en grijpt zege in eerste etappe Ster van Bessèges

De Lie slaat aanval Pedersen af en grijpt zege in eerste etappe Ster van Bessèges

Arnaud de Lie heeft de eerste etappe in de Ster van Bessèges gewonnen. De Belg van Lotto-Dstny wist in de sprint Mads Pedersen en Benoît Cosnefroy te verslaan en greep zodoende de eerste leiderstrui in Frankrijk.

De rit van en naar Bellegarde was nagenoeg vlak, maar net voor de streep moest de Côte de la Tour (0,7 km à 8,2%) worden bedwongen. De kopgroep was snel gevormd in de 161 kilometer lange ouverture. Al na een paar kilometer kregen Ayco Bastiaens (Alpecin-Deceuninck), Jean-Louis Le Ny (Nice Métropole) en Simon Pellaud (Tudor Pro Cycling Team) een vrijgeleide van het peloton. De voorsprong bedroeg al gauw zes minuten.

De wind grijpt de hoofdrol

De rust keerde na de aanval nooit volledig terug in de koers. Na een kilometer of vijtig werd het peloton voor het eerst in stukken geslagen door de harde wind. Op ongeveer zeventig kilometer van de eindstreep was het na een korte afkoelperiode opnieuw raak. Onder andere de geslepen Magnus Cort Nielsen en Dylan Teuns, respectievelijk in dienst van EF Education-EasyPost en Israel Premier Tech, werden slachtoffer van de waaiervorming.

Door het hoge tempo liep de voorsprong van de kopgroep snel terug na ongeveer een minuut. Het drietal bleek geen kans te maken op een verrassing. Het verschil tussen de twee pelotons was in eerste instantie al gauw een minuut. Het tweede peloton gaf zich echter niet zomaar gewonnen richting het einde van de etappe en was na een fikse achtervolging in staat om terug te keren aan kop.

Pedersen gaat, De Lie wint

De finale kon na de samensmelting echt beginnen. De favorieten Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Arnaud de Lie (Lotto-Dstny) en Benoît Cosnefroy (AG2R Citroën Team) waren vooraan van de partij en lieten zien over een goede vorm te beschikken. Het verraderlijke klimmetje op een kilometer van de streep bracht uiteindelijk de beslissing.

Het was namelijk Lotto-Dstny dat De Lie in een zetel naar de kuitenbijter bracht, maar het was Pedersen die als eerste aanging. De Deen probeerde een gaatje te creëren, maar moest het in de sprint toch afleggen tegen De Lie. Cosnefroy eindigde als derde en mocht mee naar het podium. Voor De Lie is het alweer zijn tweede zege van 2023.

Uitslag etappe 1 Ster van Bessèges 2023

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news