De Plus niet verrast door uitblijven grote aanvallen: 'Het tempo lag heel hoog' Wielrennen
Wielrennen

De Plus niet verrast door uitblijven grote aanvallen: 'Het tempo lag heel hoog'

De Plus niet verrast door uitblijven grote aanvallen: 'Het tempo lag heel hoog'

Laurens De Plus verrichte berewerk voor Geraint Thomas in de dertiende etappe van de Giro d'Italia. Na een lange kopbeurt op de eerste klim, de Croix de Coeur, deed de Belg op de slotklim naar Crans-Montana ook meer dan zijn duit in het zakje.

'Het was een behoorlijk stressvolle dag, de hele dag wachten in de bus', zegt De Plus tegen Eurosport over de onzekerheid in welke mate de rit zou worden verreden. 'Uiteindelijk leverden wij een goede teamprestatie. EF Education zette ons onder druk vanaf de start. We hielden het echter goed onder controle. Later ook met Pavel Sivakov en Ben Swift.'

'Op de slotklim hanteerden we vervolgens een solide tempo en ik ben blij dat Geraint het roze houdt', vervolgt De Plus. Op de slotklim kwam geen aanval van Primoz Roglic, wel van mannen als Hugh Carthy en Damiano Caruso. 'Het tempo lag wel heel hoog, dus ik ben niet verrast dat er geen grote aanvallen waren. Met zo'n hoog tempo is het lastig aanvallen. Dat was van ons een goede strategie.'

Na meerdere jaren van tegenslag heeft De Plus sinds de Tour of the Alps weer een hoog niveau te pakken. Thomas liet zich recent ontvallen dat De Plus weer op het niveau van 2019 is, toen hij voor Jumbo-Visma imponeerde als meesterknecht in de bergen. 'Het is een mooie beloning als een leider als G zulke woorden spreekt', aldus een bescheiden De Plus.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news