Thomas heeft Roglic door: 'Hij wil mij nog een paar dagen in de trui laten' Wielrennen
Wielrennen

Thomas heeft Roglic door: 'Hij wil mij nog een paar dagen in de trui laten'

Thomas heeft Roglic door: 'Hij wil mij nog een paar dagen in de trui laten'

Geraint Thomas hield met weinig moeite zijn roze leiderstrui in de stevig ingekorte dertiende etappe van de Giro d'Italia. De man uit Wales zag zijn voornaamste concurrent niet aanvallen op de slotklim naar Crans-Montana.

De etappe startte uiteindelijk aan de voet van de zware Croix de Coeur. Vanaf de klim was het gelijk volle bak koers. 'We bleven kalm, we wisten dat het een kleine groep was', zegt Thomas in het flashinterview over de groep met Thibaut Pinot en winnaar Einer Rubio.

'In die groep daarvoor zaten die jongens van EF. Dat was een sterke move, dus die wilden wij in de kiem smoren, vervolgt Thomas. 'Toen de groep met Pinot ging, behielden we de controle. Ben Swift en Pavel Sivakov zaten niet ver achter. Ze hebben het heel knap gedaan door dicht in de buurt blijven.'

'Ze kwamen terug in de afdaling en konden daarna de vallei en het eerste deel van de slotklim doen. Alles was onder controle. Pinot is natuurlijk een geweldige renner, we wilden niet dat hij een grote hap tijd terugpakte. De jongens hebben het heel goed gecontroleerd', geeft Thomas zijn complimenten.

Thomas: 'Hij is aan het wachten op zijn moment'

'Ik verwachtte wat grote aanvallen in de finale, maar ik denk dat Primoz blij is om mij in de trui te laten voor nog een paar dagen, zodat wij de koers moeten controleren. Hij is aan het wachten op zijn moment', duidt Thomas de tactiek van zijn grote concurrent.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws