Definitief: Allan Peiper per direct als adviseur aan de slag bij Team Jayco AlUla Wielrennen
Wielrennen

Definitief: Allan Peiper per direct als adviseur aan de slag bij Team Jayco AlUla

Definitief: Allan Peiper per direct als adviseur aan de slag bij Team Jayco AlUla

Ex-profwielrenner Allan Peiper was jarenlang een van de boegbeelden binnen de staf van succesformatie UAE Team Emirates, dat in 2020 en 2021 met Tadej Pogacar de Tour de France wist te winnen. De 63-jarige Australiër vecht heden ten dage al een tijd tegen kanker. In het voorjaar van 2022 legde hij zijn werkzaamheden dan ook tijdelijk neer. Waar eerst een terugkeer bij de ploeg uit het Midden-Oosten toch nog aanstaande leek, heeft de Aussie ervoor gekozen bij een andere ploeg aan de slag te gaan, zijnde Team Jayco AlUla.

Onder meer de redactie van Het Laatste Nieuws weet te melden dat Peiper per direct aan de slag gaat bij de Australische ploeg, die onder meer Dylan Groenewegen in de gelederen heeft. Januari jongstleden werd nog bekendgemaakt dat Peiper in 2023 de rol van race-analist van de ploeg uit de Emiraten zou gaan vervullen, maar dat blijkt dus niet helemaal te kloppen.

De Australische WorldTour-équipe haalt Peiper binnen als adviseur om de performance-afdeling van de ploeg te verbeteren. De langverwachte hereniging met Pogacar, die rot in het vak Peiper als persoonlijke vertrouwenspersoon zag, was in maart al definitief van de baan. Toen werd duidelijk dat UAE Team Emirates en Peiper niet tot een akkoord konden komen.

Bij Team Jayco AlUla zal Peiper in de staf nauw gaan samenwerken met ervaren krachten als Brent Copeland, Pieter Weening, Matthew White, Matthew Hayman, Marco Pinotti en Rafael Valls.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws