Allan Peiper komt nog eens terug op Ronde van Vlaanderen van vorig jaar: 'Pogacar had moeten winnen' Wielrennen
Wielrennen

Allan Peiper komt nog eens terug op Ronde van Vlaanderen van vorig jaar: 'Pogacar had moeten winnen'

Allan Peiper komt nog eens terug op Ronde van Vlaanderen van vorig jaar: 'Pogacar had moeten winnen'

'Hij had de Ronde vorig jaar moeten winnen.' Dat zegt Allan Peiper over zijn poulain Tadej Pogacar in een dubbelinterview met Eddy Planckaert bij HLN. Pogacar leek in 2022 inderdaad de sterkste man in koers, maar werd in de sprint met Mathieu van der Poel verrast door de terugkerende Valentin Madouas en Dylan van Baarle. Volgens Peiper is het uitvallen van de televisie in de volgwagen de reden dat Pogacar naast een eerste overwinning in de Ronde van Vlaanderen greep.

Dat Pogacar een fantastische coureur is, wist iedereen. Maar toch verbaasde de Sloveen nog heel wat wielerkenners met zijn optreden in de Ronde van Vlaanderen van 2022. Amper ervaring op kasseien en nog nooit Vlaanderens Mooiste gereden: het deed er niet toe. Pogacar was bij zijn eerste deelname meteen de beste man in koers. Van der Poel was de enige die de tweevoudig Tourwinnaar kon volgen op de Oude Kwaremont en Paterberg, waarna ze met twee naar de meet in Oudenaarde reden. Waar het helemaal misliep voor Pogacar.

'Hij had de Ronde vorig jaar moeten winnen', zo stelt Peiper onomwonden. 'Op drie kilometer voor de finish viel de televisie uit in de volgwagen. Radio Koers zei ook niets meer. In de ploeg hadden we iemand moeten hebben die naar TV keek, die een open telefoonlijn had met de volgwagen. Dan had iemand Tadej kunnen vertellen dat Van Baarle en Madouas op vierhonderd meter voor de streep tot honderd meter waren genaderd, en tot vijftig meter op driehonderd meter voor de streep. Dan had Pogacar de sprint moeten beginnen.'

Peiper: 'Pogacar was na de Ronde van Vlaanderen van vorig jaar kwaad op zichzelf'

'Zelfs al was het te vroeg, hij had toch gewonnen. Dan was hij meteen voorbij Van der Poel gereden en dat had die nooit meer goedgemaakt', klinkt Peiper overtuigd. Maar niemand waarschuwde Pogacar, die verrast werd toen Van Baarle en Madouas hem overspoelden. De renner van UAE Team Emirates geraakte ingesloten en werd uiteindelijk slechts vierde. 'Pogacar was kwaad op zichzelf. Hij wist dat hij de beste man in de koers was. Maar hij is nog jong, hij wint steeds meer koersen en hij gaat nu naar zijn beste jaren toe. Eddy, hoeveel kansen heb jij gehad om de Ronde van Vlaanderen te winnen?', zo wil Peiper zeggen dat je elke kans moet grijpen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws