Zijn de Nederlandse dames dé favorieten voor het goud? Deignan denkt van wel Wielrennen
Wielrennen

Zijn de Nederlandse dames dé favorieten voor het goud? Deignan denkt van wel

Zijn de Nederlandse dames dé favorieten voor het goud? Deignan denkt van wel

Waar Bauke Mollema net naast een medaille wist te grijpen, moet dat bij de dameskoers toch goed komen voor Nederland. Lizzie Deignan ziet in onze landgenotes dan ook haar grootste concurrenten voor olympisch succes. In gesprek met The Guardian vertelt ze daar openhartig over.

Een antwoord heeft Deignan niet paraat wanneer haar gevraagd wordt hoe ze het Nederlandse team moet verslaan. 'Dat mogen jullie mij vertellen. Het gaat over atletische en psychologische kracht. Het zijn fenomenale atleten, individueel gezien. Ze hebben vier atleten die allen het goud kunnen winnen. Het enige wat hen tegen kan werken is dat ze met vier leiders in het team moeten rijden', vertelt de Britse.

Dit alles betekent niet dat ze zich al bij een verlies neerlegt. Ze wil wel degelijk winnen. 'Ik moet bereid zijn te verliezen, zodat ik kans maak om te winnen. Ik kan niet reageren op iedere Nederlandse beweging. Ik kan alleen vertrouwen op wedstrijdinstinct. Dingen overdenken zou me in de problemen kunnen brengen. Het is tenslotte niet alleen aan mij om op de Nederlanders te reageren', aldus Deignan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws