Dekker straalt na Girosprint: 'Niet iedereen is tevreden met plek twee, maar ik vandaag wel' Wielrennen
Wielrennen

Dekker straalt na Girosprint: 'Niet iedereen is tevreden met plek twee, maar ik vandaag wel'

Dekker straalt na Girosprint: 'Niet iedereen is tevreden met plek twee, maar ik vandaag wel'

David Dekker sloot zijn eerste Girosprint af als tweede. De Nederlander van Arkéa-Samsic moest enkel Jonathan Milan voor laten gaan in een imponerende sprint, waarin hij vlak voor de streep Kaden Groves nog voorbij snelde. 'Niet iedereen is tevreden met een tweede plek, maar vandaag ben ik dat wel', zo vertelt Dekker aan Cycling Pro Net.

Dekker spreekt van een 'hectische' finale. 'De wind stond schuintegen en in een lange rechte lijn kan het dan wat stilvallen. Ik moest ver van achter komen en het was daarom lang wachten. Het was uiteindelijk een heel eerlijke aankomst. Heel kort dacht ik zelfs dat ik de etappe nog zou kunnen winnen, maar Milan had een tweede versnelling in zijn benen.' Ook steekt hij nog de loftrompet voor zijn ploeggenoot Clément Russo. 'Hij deed vandaag alles perfect.'

Deze tweede plaats zorgt voor vertrouwen bij de sprinter van Arkéa. Bij Eurosport vertelt de Nederlander over de rolverdeling binnen de ploeg. 'Het is super duidelijk, het is voor mij als het in een sprint eindigt. Iedereen draagt zijn steentje daaraan bij en dat geeft mij als individu superveel vertrouwen. Ik heb mij tot nu toe alleen op vandaag gefocust, want dit was een grote kans, maar het kan geen kwaad om het morgen weer te proberen. Al heb ik de details van de rit van morgen niet paraat.'

Maandag nieuwe kansen voor Dekker?

Maandag staat er een iets lastigere etappe op het programma voor de sprinters. In 213 kilometer trekt het peloton van Vasto naar Melfi, met in de laatste veertig kilometer twee listige heuvels. Dekker blaakt in ieder geval van het vertrouwen. 'Maar niet alleen dat, dit zorgt ook voor veel plezier. Voor mij, maar ook voor het hele team.' Als hij maandag wil meestrijden om de zege, zal hij het onder anderen moeten opnemen tegen Michael Matthews en Mads Pedersen, die mogelijk flink willen huishouden op de klimmetjes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws