Groves is niet opgewassen tegen krachtsexplosie Milan: 'Ging misschien iets te vroeg aan' Wielrennen
Wielrennen

Groves is niet opgewassen tegen krachtsexplosie Milan: 'Ging misschien iets te vroeg aan'

Groves is niet opgewassen tegen krachtsexplosie Milan: 'Ging misschien iets te vroeg aan'

Alpecin-Deceuninck leverde Kaden Groves subliem af in de finale van de tweede etappe van de Giro d'Italia. De Australiër kon het beulswerk van zijn ploegmaats alleen niet afmaken. Hij werd voorbij gesneld door een imponerende Jonathan Milan en een verrassende David Dekker.

Direct na de streep geeft Groves veel complimenten aan zijn ploeggenoten. 'Ik had zelf niet het allerbeste gevoel, maar de jongens hebben me echt geweldig uit de wind gehouden. Ze positioneerden me erg goed richting de sprint.' Desalniettemin stelt de rappe man dat er dingen zijn die beter kunnen in de finale. Groves won eerder dit jaar immers al twee ritten in de Ronde van Catalonië. Ook schreef hij op straffe wijze de Volta Limburg Classic op zijn naam. Winnen is in Italië dan ook het doel.

Wat er dan precies beter kon? Groves vindt zelf dat hij 'erg vroeg aanging'. De wind stond immers pal op de kop, waardoor laat aanzetten een enorm voordeel was. Milan, maar ook Dekker, maakten daar goed gebruik van en konden uit het zog naar de topnoteringen sprinten. Fernando Gaviria, Pascal Ackermann en Groves gingen juist vroeg aan. Zij werden opgeslurpt door de andere sprinters. 'Misschien dat het toch nog iets te vroeg was voor mij om aan te gaan. Er zijn zeker nog verbeterpunten voor de volgende sprints.'

Groves: 'Ik ben niet teleurgesteld'

Maandag volgt er meteen een nieuwe kans voor Alpecin-Deceuninck. In theorie kunnen sprinters namelijk gaan strijden voor de overwinning in Melfi, al kunnen een paar heuvels wel roet in het eten gooien. Groves heeft in ieder geval vertrouwen in het restant van de Giro. 'Met de jongens die hun rollen op deze manier uitvoeren, ziet het er heel erg goed uit voor de rest van deze ronde. Ondanks dat ik niet gewonnen heb, ben ik zeker niet teleurgesteld met hoe vandaag verlopen is.' Voor Groves is het zijn eerste grote ronde bij Alpecin-Deceuninck. In 2022 reed hij al de Vuelta a España, toen won hij namens BikeExchange-Jayco een etappe.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news