Del Toro bestiert ook slotrit in Australië: 'Zodra ik op de fiets stap, geef ik alles wat ik heb' Wielrennen
Wielrennen

Del Toro bestiert ook slotrit in Australië: 'Zodra ik op de fiets stap, geef ik alles wat ik heb'

Del Toro bestiert ook slotrit in Australië: 'Zodra ik op de fiets stap, geef ik alles wat ik heb'

Als er één man deze week in de Tour Down Under zijn neus aan het venster heeft gestoken, dan is het de Mexicaan Isaac del Toro van UAE Team Emirates wel. De veelzijdige coureur was weer bij de pinken in de slotrit naar Mount Lofty, waarmee hij een plek op het eindpodium veiligstelde. 'Het had beter gekund', klonk het relatief zelfkritisch na afloop van de rit.

Del Toro kwam in rit twee door de voordeur binnen met een dubbelslag, maar moest de leiderstrui op Willunga Hill afstaan aan Stephen Williams. In de slotrit deed hij er alles aan om de boel nog eens recht te zetten, maar uiteindelijk bleek een derde plek in het eindklassement het maximaal haalbare voor de vriendelijke coureur uit Midden-Amerika.

Daar kon hij zelf nog niet helemaal mee leven. 'Pfoe, ik heb het geprobeerd en dat is nice. Voor mijn eerste ervaring zou het beter zijn geweest als ik had gewonnen, maar ook dit is goed. Alhoewel, het had beter gekund. Ik heb de secondes geprobeerd terug te pakken en, belangrijker nog, genoten van mijn eerste WorldTour-koers.'

Del Toro: 'Zodra ik op de fiets stap, geef ik alles wat ik heb en zelfs nog meer'

'Ik moet blijven leren en mijn best blijven doen', stelt hij vast. 'In de wielersport weet je nooit wat je kan verwachten, maar wat ik wel weet: zodra ik op de fiets stap en de pedalen ronddraai, geef ik alles wat ik heb en zelfs nog meer. Ook in deze rit heb ik dat weer gedaan, maar het bleek niet genoeg. Volgende keer beter', stelt de winnaar van het jongerenklassement in de Australische rittenkoers. 'Dat wist ik nog niet eens, maar dat is cool.'

Del Toro wipte over Oscar Onley heen in het eindklassement en werd zo derde, na winnaar Williams en nummer twee Jhonatan Narváez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws