Alaphilippe heeft genoten in Down Under én voelt vorm groeien, Welsford ziet ongelooflijk resultaat bij nieuwe ploeg Wielrennen
Wielrennen

Alaphilippe heeft genoten in Down Under én voelt vorm groeien, Welsford ziet ongelooflijk resultaat bij nieuwe ploeg

Alaphilippe heeft genoten in Down Under én voelt vorm groeien, Welsford ziet ongelooflijk resultaat bij nieuwe ploeg

Julian Alaphilippe kan tevreden terugkijken op zijn seizoensopener in de Tour Down Under. De 31-jarige Fransman eindigde uiteindelijk op een zesde plaats in het algemeen klassement. Na enkele lastige jaren wil de renner van Soudal Quick-Step de Australische ronde nu als groeibodem gebruiken om beter te worden richting het voorjaar. 'Ik heb hier genoten en ga nu verder met het voorbereiden van mijn volgende doelen', stelt Juju op de website van de ploeg.

Alaphilippe kwam goed bovendrijven in het slotweekend van de Tour Down Under. De tweevoudig wereldkampioen op de weg kwam naar Australië met de ambitie een mooi klassement te rijden, maar gaf vooraf ook al aan dat het wat betreft de vorm nog gissen was. Alaphilippe is dus wel degelijk gegroeid, getuige zijn vierde plek op Willunga Hill en zijn zesde plaats op Mount Lofty. Goed genoeg om dik in de top tien te eindigen.

Alaphilippe voelt groeiende vorm, Welsford wil momentum behouden

'De motivatie was er voor de laatste etappe', stelde de Fransman op de site. 'De jongens reden heel de dag bij me tot aan de laatste klim, ze werkten er hard voor. Ik voelde me goed vandaag en ben blij met wat de ploeg laat zien. Ik heb vertrouwen na dit zware weekend en voel dat ik langzaam beter in vorm kom. Ik heb genoten hier en ga nu naar huis om me voor te bereiden op de volgende doelen', aldus Alaphilippe, doelend op onder meer Omloop Het Nieuwsblad.

Sam Welsford stond op de kanalen van BORA-hansgrohe nog eens stil bij de ongekende prestaties van hemzelf en zijn ploeg in Down Under. 'Het is ongelooglijk als je bedenkt dat we hier de helft van de ritten winnen, en dat op de eigen fans', doelt de sprinter op het feit dat hij Australisch is. 'Het team heeft een enorm geloof in mij, ik wil mijn ploegmaten bedanken. Ik ben hier pas net, dus dit is een perfecte start. Ik wil dit momentum behouden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws