Démare 'liet andere teams hard werken' in Parijs-Tours; Bennett 'zag een aanvalskans' Wielrennen
Wielrennen

Démare 'liet andere teams hard werken' in Parijs-Tours; Bennett 'zag een aanvalskans'

Démare 'liet andere teams hard werken' in Parijs-Tours; Bennett 'zag een aanvalskans'

Arnaud Démare heeft Parijs-Tours op zijn naam geschreven. De sprinter van Groupama-FDJ was de snelste van een groep van onverwacht groot formaat. Hij versloeg Edward Theuns en een aanvalslustige Sam Bennett na een 'tactische koers' van zijn ploeg, zo legde hij uit in het flashinterview.

Démare vertelde hoe die 'tactische koers' tot stand kwam. 'We hadden Olivier (Le Gac, red) meegestuurd in een achtervolgende groep en besloten om onze krachten in het peloton te sparen. De andere teams hebben in die periode hard moeten werken om de gedemarreerde jongens terug te pakken. Dat lukte pas op twee kilometer voor de streep. Het lukte me om de hele koers uit de problemen te blijven en uiteindelijk de sprint te winnen. Dat is prachtig.'

Een jaar eerder wist de rappe Fransman de wedstrijd ook al te winnen. Toen deed hij dat na een aanval. Dit jaar verwachtte Démare eigenlijk dat de koers op een vergelijkbare manier zich zou ontvouwen. 'Ik had niet verwacht dat we met zo'n grote groep zouden gaan strijden voor de overwinning, maar ik wilde zeker niet achter Le Gac aanrijden. Het zal de komende jaren denk ik niet vaak voorkomen dat we met zo'n grote groep aankomen. Ik ben blij dat ik heb gewonnen na zoveel tweede plaatsen in de afgelopen weken.'

Bennett zag demarrage stranden: 'Zag een kans'

Derde plek Sam Bennett reed een interessante wedstrijd voor een sprinter van zijn kaliber. De Ier van BORA-hansgrohe sprong namelijk mee met een achtervolgende groep, en reed een groot deel van de wedstrijd tussen de kopgroep en het peloton in. Toch sprintte hij nog naar plek drie. 'Ik zag een kans om weg te rijden, zodat ik uit de problemen kon blijven en minder voor positie hoefde te vechten in het peloton. Het werkte goed, we konden met die groep een mooi tempo ontwikkelen zonder hollen en stilstaan. In de finale was ik heel tevreden met mijn wattages, maar ik zat wat ingesloten aan de rechterkant. Toen de weg eenmaal vrij kwam had ik te weinig tijd meer om nog voor de zege mee te doen', zo vertelde hij in het flashinterview.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws