Van der Poel gaat ervoor: 'Wellicht te lastig, maar kan het alleen maar proberen' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel gaat ervoor: 'Wellicht te lastig, maar kan het alleen maar proberen'

Van der Poel gaat ervoor: 'Wellicht te lastig, maar kan het alleen maar proberen'

Klimmers als Attila Valter stelden voor aanvang van de zevende rit al dat ze hem niet mee wilden nemen naar de finish, maar Mathieu van der Poel gaat het naar eigen zeggen proberen in de etappe voor vluchters. 'Ik kan het allen maar proberen.'

'Dit wordt een rit voor vluchters', onderstreept Van der Poel de mening van zo'n beetje al zijn conculega's voorafgaand aan de etappe. 'Die kunnen heel ver geraken. Het kan interessant zijn, dus ik ga ervoor', citeert Het Nieuwsblad.

De 4500 hoogtemeters zijn normaal gesproken niet gemaakt voor een man van 75 kilogram. 'Deze rit is lastig, wellicht iets te lastig voor mij. Maar ik kan alleen maar proberen. De eerst 30 km zijn vlak, vooraleer er moet geklommen worden. Het zal ervan afhangen of de vlucht dan al tot stand zal zijn gekomen', blikt Van der Poel vooruit.

De rustige rit van donderdag kon op goedkeuring rekenen van Van der Poel, die toch wel bekend staat als speelvogel. 'In tegenstelling tot vroeger kan ik daar wel van genieten', zegt hij daarover. 'Zeker met wat nog moet komen. Het is nog geen lastige Giro geweest, maar dat zal wel veranderen.'

Valter: 'Wil Van der Poel niet meenemen naar de meet'

De betere klimmers zijn zich alvast bewust van het gevaar van de Nederlander. 'Ik wil renners als Andrea Vendrame en Mathieu van der Poel niet meenemen naar de meet', zo zei de Groupama-FDJ-renner Valter. 'Van der Poel moeten we niet onderschatten, he is a crazy rider. De rit van zaterdag ligt hem misschien nog beter, maar hij zorgt altijd voor verrassingen. Ik hoop dat hij wacht op zaterdag', lacht Valter.

Zaterdag staat er een etappe naar Napels op het programma, met veel korte beklimmingen. Dat is, zoals Valter zei, een rit die zo'n beetje gemaakt is voor de karakteristieken van Van der Poel.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws