Dennis gaat voor klassement: 'Maar wil niet zeggen dat ik bij de favorieten hoor' Wielrennen
Wielrennen

Dennis gaat voor klassement: 'Maar wil niet zeggen dat ik bij de favorieten hoor'

Dennis gaat voor klassement: 'Maar wil niet zeggen dat ik bij de favorieten hoor'

Rohan Dennis strandde in de eerste etappe van de Ronde van Romandië net als in de proloog op de tweede plaats. De Australiër van Jumbo-Visma plaatste een verschroeiende demarrage in de hellende slotkilometer, maar zag Dylan Teuns hem in de laatste meters passeren. Wel nam Dennis de leiding over in het algemeen klassement.

‘Ik heb alles gegeven, maar in de laatste honderd meter was ik leeg’, vertelt Dennis op de ploegsite. ‘In eerste instantie volgde ik de tempoversnelling van Brandon McNulty en ondanks dat het pijn deed had ik het gevoel nog iets harder te kunnen.’

‘Ik hoopte daarmee een gaatje te kunnen slaan, zodat ik zeker wist dat ik minimaal op het podium zou staan’, vervolgt Dennis. ‘Een paar meter minder en ik had gewonnen, maar ik ben blij met het resultaat. Het team heeft het geweldig gedaan vandaag.’

Nu Dennis aan de leiding staat in het klassement wil hij de trui uiteraard verdedigen, zo vertelt hij aan Eurosport. ‘Mijn vorm is wel goed, in ieder geval op de korte klimmetjes. Ik ga elke dag zo snel mogelijk naar de finish rijden om te kijken hoe ver ik kom in het klassement. Maar ik wil niet zeggen dat ik een van de favorieten ben’, blijft Dennis voorzichtig.

Dennis: 'Moet er in juli staan in het hooggebergte'

Voor Dennis is de Ronde van Romandië ook een goede test voor de Tour de France, waar hij ook in het hooggebergte sterk voor de dag wil komen. Dat hij dat kan, toonde hij vooral in de Giro d’Italia 2020, waar hij in de zwaarste bergetappes Tao Geoghegan Hart naar de eindzege dirigeerde. ‘Ik moet er in juli staan in het hooggebergte als dat nodig is. Dat is heel belangrijk voor Primož Roglič en Jonas Vingegaard. Daarnaast focus ik mij zelf ook nog op de tijdritten’, aldus Dennis.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws