Zeeman baalt van val Kruijswijk: 'Moest een enorme inspanning doen om terug te keren' Wielrennen
Wielrennen

Zeeman baalt van val Kruijswijk: 'Moest een enorme inspanning doen om terug te keren'

Zeeman baalt van val Kruijswijk: 'Moest een enorme inspanning doen om terug te keren'

Na afloop van de eerste etappe in de Ronde van Romandië waren er gemengde gevoelens bij Jumbo-Visma. Rohan Dennis pakte de leiding in het algemeen klassement en won bijna de etappe, maar Steven Kruijswijk was betrokken bij een massale val en verloor daardoor dure seconden in het algemeen klassement.

‘Het is balen dat Rohan net op de lijn geklopt wordt’, vertelt sportief directeur Merijn Zeeman op de ploegsite. ‘Aan de andere kant was dit zijn plan en is het superknap dat deze gedurfde actie dan ook lukt. Hij was ontzettend sterk, maar er was er één net wat beter.’

Zeeman baalt misschien wel het meest dat Steven Kruijswijk bij de grote valpartij op ongeveer dertien kilometer van de finish lag. ‘Hij moest een hele grote inspanning leveren om terug te keren in de eerste groep, waardoor hij op deze slotklim zijn kruit al verschoten had.’ Uiteindelijk kwam Kruijswijk op 22 seconden achterstand binnen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws