Dennis wint ondanks 'zenuwen' tijdrit Commonwealth Games: 'Het is een eer' Wielrennen
Wielrennen

Dennis wint ondanks 'zenuwen' tijdrit Commonwealth Games: 'Het is een eer'

Dennis wint ondanks 'zenuwen' tijdrit Commonwealth Games: 'Het is een eer'

Rohan Dennis won donderdag in het Engelse Wolverhampton de tijdrit van de Commonwealth Games. De meervoudig wereldkampioen tijdrijden versloeg de in vorm verkerende Fred Wright en Geraint Thomas. In 2014 eindigde de Australiër van Jumbo-Visma als tweede op de Commonwealth Games.

‘Het is een eer. Het is geweldig om eindelijk op de bovenste plek van het podium te staan hier’, vertelt een gelukkige Dennis op de site van Jumbo-Visma. Hij was na een tijdrit van 37 kilometer 26 seconden sneller dan Wright. Thomas volgde op 28 seconden. Bij de vorige Commonwealth Games in 2018 deed Dennis niet mee. In 2014 werd hij in Glasgow tweede achter Alex Dowsett.

Dennis voelde zich op het parcours in en rond Wolverhampton gesteund door vele Australische fans. ‘Ik was blij verrast met de hoeveelheid Australische vlaggen langs de kant.’ Hoewel Dennis de tijdrit won, was hij over de uitvoering niet geheel tevreden. ‘De race zelf heb ik niet geweldig ingedeeld. De zenuwen waren hier misschien wel de schuld van. Uiteindelijk viel alles op z’n plek en pak ik het goud. Hier ben ik erg blij mee’, besluit Dennis.

Dennis wacht belangrijk najaar met WK tijdrijden in eigen land

Dennis is bezig aan een verdienstelijk eerste seizoen bij Jumbo-Visma. Nadat hij in januari Australisch kampioen tijdrijden werd, reed hij in april een zeer sterke Ronde van Romandië, met drie podiumplekken en verschillende dagen in de leiderstrui. Nadien was het plan om de Tour de France te rijden. Door maagproblemen ging echter een streep door dat plan. Naar alle waarschijnlijkheid rijdt Dennis dit jaar nog de Vuelta a España, die 19 augustus in Utrecht begint. De grote ronde trapt af met een ploegentijdrit. Een discipline waarin Jumbo-Visma goed gebruik kan maken van de kwaliteiten van Dennis, die in het najaar met het WK tijdrijden in eigen land (Wollongong) nog een groot doel heeft.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws