Dennis klopt Wright en Thomas in tijdrit Commonwealth Games, Brown pakt goud bij de dames Wielrennen
Wielrennen

Dennis klopt Wright en Thomas in tijdrit Commonwealth Games, Brown pakt goud bij de dames

Dennis klopt Wright en Thomas in tijdrit Commonwealth Games, Brown pakt goud bij de dames

De Commonwealth Games, ooit van gehoord? Het is een soort Olympische Spelen, maar dan voor lidstaten uit de zogenaamde Gemenebest van Naties. De editie van 2022 wordt gehouden in Groot-Brittannië en donderdag stonden er tijdritten op het programma voor de wielerheren en - dames. Rohan Dennis en Grace Brown wonnen goud.

De Commonwealth Games worden net als de Spelen iedere vier jaar gehouden en er doen duizenden atleten aan mee. Het is dus geen kattenpis. Enkele grote namen uit het wielerpeloton vlogen dan ook naar Engeland, waar in Wolverhampton de tijdrit werd georganiseerd. In de ochtend was het Brown die namens Australië de snelste was in een tijdrit van 29 kilometer. Ze klopte de Britse Anna Henderson van Jumbo-Visma met maar liefst 34 seconden. De Australische Georgia Williams pakte het brons.

In de middag was het aan de heren en specialist Dennis maakte indruk. Hij klokte een tijd die 26 seconden sneller was dan Fred Wright. Geraint Thomas was - inclusief een valpartij in de beginfase - de nummer drie van de dag. Luke Plapp van Australië leek lange tijd ook mee te doen om de medailles, maar hij had mechanische pech en kon zo een goed resultaat vergeten. Plapp werd uiteindelijk vijfde.

Uitslag Commonwealth Games, tijdrit vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Uitslag Commonwealth Games, tijdrit mannen

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws