Derek Gee baart opzien met toptiennoteringen: 'Kan niet geloven wat ik gedaan heb' Wielrennen
Wielrennen

Derek Gee baart opzien met toptiennoteringen: 'Kan niet geloven wat ik gedaan heb'

Derek Gee baart opzien met toptiennoteringen: 'Kan niet geloven wat ik gedaan heb'

Derek Gee (Israel-Premier Tech) mag met recht tot een van dé revelaties van de Giro d'Italia gerekend worden. De 25-jarige Canadees wist na twee tweede plaatsen (in etappes acht en tien) ook in de door Einer Rubio gewonnen dertiende etappe een ereplaats bijeen te fietsen. De man uit Ottawa, die tevens fervent vogelaar is, kwam als vierde over de meet in Crans-Montana.

'Toen ik naar mezelf keek en dan naar de andere jongens, enkele van de beste klimmers ter wereld, dacht ik dat ik er niet thuishoorde. Maar mijn benen voelden echt goed, dus ik ging gewoon door. Ik ben enorm blij met het resultaat', aldus de poulain van ploegbaas Sylvan Adams op de site van Israel-Premier Tech.

'Uiteindelijk kwam ik voorin te zitten met een stel magere gasten', stelt Gee met een lach. 'In de vallei hadden we zo'n mooie voorsprong. Ik had nooit verwacht dat ik wederom kon gaan meestrijden om de overwinning. Ik was er zeker van dat ik mezelf zou opblazen op de laatste beklimming. De ploegleiding heeft me er echter geweldig doorheen geloodst.'

Gee is logischerwijs bijzonder tevreden met zijn opeenstapeling van toptiennoteringen. 'Ik kan niet geloven wat ik gedaan heb. Toen ik aan deze Giro begon, had ik dit zeker niet verwacht, maar ik ben echt blij met waar mijn benen zijn. De hele ploeg doet het goed en ik kan niet wachten tot de volgende etappe!', sluit hij enthousiast af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws