Renaat Schotte kijkt niet door roze bril naar Giro: 'Te veel rotweer, te veel opgaves, te veel gedoe' Wielrennen
Wielrennen

Renaat Schotte kijkt niet door roze bril naar Giro: 'Te veel rotweer, te veel opgaves, te veel gedoe'

Renaat Schotte kijkt niet door roze bril naar Giro: 'Te veel rotweer, te veel opgaves, te veel gedoe'

Voor eenieder die de Italiaanse rittenkoers een beetje gevolgd heeft, komt de uitspraak 'De Giro d'Italia wordt gekenmerkt door hondenweer' niet als een verrassing. Sporza-verslaggever Renaat Schotte stelt zelfs dat de wedstrijd 'gegijzeld' wordt door het slechte weer, zo blijkt uit een video van het Belgische sportmedium. Sporza-collega en -commentator José De Cauwer stelt zich op zijn beurt weer vragen bij de koerstactiek van INEOS Grenadiers.

'De weersvoorspellingen ogen niet al te rooskleurig', duidt Schotte na afloop van de door Einer Rubio gewonnen dertiende etappe, die wegens de slechte weersomstandigheden flink werd ingekort. 'Ik denk dat ze hier dringend eieren naar de Arme Klaren moeten brengen', beschrijft hij met een typisch Vlaamse uitspraak dat er lijkt gebeden te moeten worden om goed weer. 'De Giro is een Processie van Echternach geworden', gooit hij er een andere, maar eveneens treffende beeldspraak in. 'Te veel rotweer, te veel opgaves, te veel gedoe. Een rennersstaking werd afgewend door het inkorten van de rit. Dat had tot gevolg dat de Giro-karavaan onthaald werd onder gelach en omlaag gestoken duimen.'

'Een heel goede renner met een sterke tijdrit', luidt De Cauwers omschrijving van Arensman

In hun dertiende dagelijkse etappe-analyse kijken Vannieuwkerke en rot in het vak De Cauwer terug op wat er zich zoal afgespeeld heeft tijdens de ietwat saaie rit die hoofdzakelijk werd 'opgeleukt' door de ruziënde Thibaut Pinot en Jefferson Cepeda. 'Enerverend vond ik het. Die twee volgers en die heel nerveuze Pinot die uiteindelijk het onderspit moet delven', duidt De Cauwer de driestrijd tussen Rubio, Pinot en Cepeda.

De Cauwer, die in zijn tijd als profwielrenner bijzonder goed bevriend was met zijn kopman Hennie Kuiper, stelt soms zijn vragen bij de houding en het koersgedrag van INEOS Grenadiers, de ploeg van klassementsleider Geraint Thomas. De Britse formatie lijkt, met de roze trui in de gelederen, als enige ploeg het peloton te controleren. 'Ik snap niet dat INEOS Grenadiers doet alsof ze een grote voorsprong hebben. Hun voorsprong is nauwelijks twee seconden. Je kan net zo goed zeggen tegen Jumbo-Visma dat ze mee moeten rijden', aldus de altijd scherpe De Cauwer, die bovendien vermoedt dat Thymen Arensman nog wel eens een belangrijke rol kan gaan vertolken namens INEOS Grenadiers. 'Een heel goede renner met een sterke tijdrit. In een noodgeval kan hij zeker wel iets doen voor de ploeg.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws