Devenyns (39) verlengt contract en rijdt volgend jaar door bij Soudal-Quick Step: 'Leef mijn jeugddroom' Wielrennen
Wielrennen

Devenyns (39) verlengt contract en rijdt volgend jaar door bij Soudal-Quick Step: 'Leef mijn jeugddroom'

Devenyns (39) verlengt contract en rijdt volgend jaar door bij Soudal-Quick Step: 'Leef mijn jeugddroom'

Dries Devenyns heeft zijn contract bij Quick Step-Alpha Vinyl met een jaar verlengd. De 39-jarige Belg is een van de belangrijkste knechten van het team en hielp Remco Evenepoel aan winst in de Vuelta a España.

Op het YouTube-kanaal van de Belgische formatie, dat volgend jaar Soudal-Quick Step gaat heten, legt Devenyns uit waarom hij nog een jaar aan zijn loopbaan heeft geplakt. 'Natuurlijk kijk ik uit naar volgend jaar, maar op de weg hierheen in mijn auto realiseerde ik mij dat ik nog steeds mijn jeugddroom leef. Iedere jonge fietser in België en vele anderen wereldwijd zien ons als het grootste team. Rijdend voor dit team leven we de droom', aldus Devenyns. 'Wat me motiveert is de uitdaging van het opbouwen van een conditie, een sterke race rijden, goed samenwerken en vechten voor de zeges. Ik realiseer dat alles wat ik later in mijn leven zal doen niet hetzelfde zal zijn.'

De 39-jarige Belg rijdt al sinds 2009 bij de formatie van Patrick Lefevere, met als uitzondering de twee jaar bij het Zwitserse IAM Cycling. Voor Devenyns voelt het team dan ook als een soort familie. 'Het is geweldig om zo lang al samen te werken met dezelfde mensen. Op een manier wordt je toch vrienden van elkaar. Om een goede relatie met hen te hebben is brandstof voor de fysieke prestatie in de koers.' Devenyns won in 2016 de Baloise Belgium Tour, maar stond vaker aan de basis van overwinningen van zijn ploeggenoten.

Devenyns over Vuelta-winst Evenepoel: 'Hoogtepunt van mijn carrière'

Zo ook in de Ronde van Spanje van dit jaar. Devenyns was wegkapitein bij Quick Step-Alpha Vinyl en gidste Evenepoel naar Vuelta-winst. 'Om er bij te zijn in de Vuelta en daar te winnen met Remco en met Quick Step, dat was een geweldige ervaring. Het kan iets unieks zijn voor de rest van onze levens', vertelt Devenyns. 'Tot nu toe is dit het hoogtepunt van mijn carrière. Natuurlijk hebben we monumenten gewonnen en andere koersen en we hebben wereldkampioenen gehad, maar om een grote ronde te winnen is erg speciaal. Het is een strijd van vier weken, iedere dag is een eendagskoers waar je altijd alert moet zijn. Om te slagen na vier weken is iets wat je nooit zult vergeten.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws