Jakobsen reageert op grote ronde-suggestie van Evenepoel: 'Dat is aan Lefevere om zijn hoofd over te breken' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen reageert op grote ronde-suggestie van Evenepoel: 'Dat is aan Lefevere om zijn hoofd over te breken'

Jakobsen reageert op grote ronde-suggestie van Evenepoel: 'Dat is aan Lefevere om zijn hoofd over te breken'

Het seizoen 2022 is nog maar net afgelopen of het gonst al van geruchten richting 2023. De eerste fase daarvan is het kiezen van de grote rondes, een heet thema voor de ploegen en pers gedurende het offseason. Zo ook bij Quick Step-Alpha Vinyl, waar de hamvraag vooral is: wat doet Remco Evenepoel?

Fabio Jakobsen beëindigde zijn seizoen op 3 oktober in de Münsterland Giro, waar we hem vroegen naar zijn mening over de verdeling qua kopmannen voor 2023. 'Ik kan me voorstellen dat je als wereldkampioen naar de Tour wil', vertelde hij toen over Evenepoel. 'Of dat samengaat met mijn ambities? Het moet in principe mogelijk zijn, maar dat is aan de ploegleiding om dat uit te stippelen. Ik weet wel dat ik geen Wout van Aert ben', lachte Jakobsen nog.

Evenepoel deed in de Belgische pers dan weer een voorstel. Hij ziet liever één kopman per grote ronde. 'Een sprinter verdient een goede lead-out. Lees: minstens twee renners', legt hij uit. 'Dan wordt de combinatie moeilijk, hé. Fabio en ik schieten goed met elkaar op en in een gewone koers maak ik graag deel uit van zijn sprinttrein. Maar in een grote ronde is dat toch anders. Dus zou je kunnen zeggen: ik de Giro, Fabio (Jakobsen, red.) de Tour, Tim (Merlier, red.) de Vuelta', was de suggestie van Evenepoel.

Zaterdag confronteerden we Jakobsen met de vraag of hij de Belgische kranten leest, waarin Evenepoel het voorstel deed. 'Nee, die lees ik niet. Een uitspraak van Evenepoel heb ik gemist, maar wat heb ik dan precies gemist?', vroeg hij nieuwsgierig. Toen we hem de quotes van Evenepoel meegaven, verscheen er toch een voorzichtige glimlach op het gelaat. 'Ja, misschien kan dat wel. Maar dat is aan Patrick Lefevere om zijn hoofd over te breken, dan moet je bij deze man hier zijn', wijst hij naar achteren, waar de ploegbaas van Quick Step-Alpha Vinyl stond.

Jakobsen heeft vooral 'lekker met de beentjes omhoog gelegen'

Ondertussen heeft de Nederlander het lekker rustig aan gedaan na zijn laatste wedstrijd van het jaar. 'Een beetje met de beentjes omhoog liggen, lekker', lacht hij. Jakobsen liet op social media ook nog zien dat hij aanwezig was bij Ajax-Napoli (uitslag 1-6, red.), waar ondergetekende hem als PSV-supporter uiteraard wel even mee wilde confronteren. De sprinter liet zich echter niet van de wijs brengen.

Lees verder onder de foto.

'Het was geen leuke wedstrijd, maar wel voor de neutrale toeschouwer. En dat ben ik gelukkig', zegt de Nederlander tegen In de Leiderstrui. 'Ik heb goed voetbal gezien, maar voor de meeste Ajacieden was het jammer genoeg aan de verkeerde kant.' Ook had hij dus tijd om aanwezig te zijn bij de afscheidskoers van Philippe Gilbert. 'Phil is belangrijk voor mij geweest bij Quick Step. Ik heb twee jaar met hem gekoerst, veel van hem geleerd. Hij is een groot kampioen en ik heb veel respect voor hem, daarom wilde ik hier zijn.'

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws