Julian Alaphilippe richt zich in 2023 weer op de Vlaamse voorjaarsklassiekers Wielrennen
Wielrennen

Julian Alaphilippe richt zich in 2023 weer op de Vlaamse voorjaarsklassiekers

Julian Alaphilippe richt zich in 2023 weer op de Vlaamse voorjaarsklassiekers

2022 was voor Julian Alaphilippe een jaar om snel te vergeten. De tweevoudig wereldkampioen kijkt dan ook het liefst vooruit naar 2023, waarin hij zijn focus zal gaan verleggen. Hij probeert vooral tijdens de Vlaamse voorjaarsklassiekers te pieken, zo laat hij weten tijdens een signeersessie in zijn geboorteplaats Saint-Amand-Montrond.

Alaphilippe kende in 2022 een teleurstellend seizoen. De Fransman boekte slechts twee overwinningen, wat voor de veelwinnaar als een ietwat schamel aantal zal aanvoelen. Bovendien lag hij bijna twee maanden uit roulatie na een valpartij in Luik-Bastenaken-Luik. De 30-jarige puncheur miste in juli zijn geliefde Tour de France, maar startte wel in de Vuelta. Ook daar moest hij de strijd na anderhalve week door een valpartij staken.

Ook tijdens het WK en de najaarsklassiekers waar Alaphilippe aan de start stond, wist hij geen potten te breken. De Fransman is echter positief gestemd over 2023, zo meldt hij tijdens de signeersessie aan de regionale krant La Montagne. Zijn geambieerde doelen voor aankomend jaar heeft hij dan ook al opgesteld. Juju zal zich minder richten op de Waalse klassiekers. 'Ik mik liever op de Vlaamse klassiekers en met name op de Ronde van Vlaanderen.'

Ook de Tour staat in 2023 op de agenda van Alaphilippe

'In 2020 en 2021 heb ik die races ontdekt. Ik kan de onsamenhangende racescenario's waarderen. Het betekent niet dat ik de Ardennenklassiekers zal mijden, maar ze zullen niet het doel zijn waar ik specifiek naartoe werk.' In 2020 deed Alaphilippe voor het eerst mee in de Ronde van Vlaanderen. Daar deed hij samen met Mathieu van der Poel en Wout van Aert mee om de overwinning, tot een crash met een motard roet in het eten van Alaphilippe gooide.

Alaphilippe is van plan om in 2023 weer aan de Tour deel te nemen. Het parcours van de Tour in 2023 werd afgelopen week bekend gemaakt en de eerste ritten zouden een kolfje naar de hand kunnen zijn van een renner als Alaphilippe.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws