'Diesel' Arensman maakt indruk in loodzware bergrit: 'Maar ben helemaal niet bezig met witte trui' Wielrennen
Wielrennen

'Diesel' Arensman maakt indruk in loodzware bergrit: 'Maar ben helemaal niet bezig met witte trui'

'Diesel' Arensman maakt indruk in loodzware bergrit: 'Maar ben helemaal niet bezig met witte trui'

Tadej Pogacar was in de koninginnenrit onverslaanbaar en op gepaste afstand daarachter ontvouwde zich een spannende strijd tussen de overige klassementsrenners. Daar behoorde ook Thymen Arensman toe. De Pelikaan van Deil maakte zelfs veel indruk en deed goede zaken in de strijd om het algemeen klassement (en het wit)!

Arensman zette zich op de loeizware slotklim maar eens op kop van de favorietengroep en loste daarmee menig top tien-kandidaat. Op een zeker moment kon enkel INEOS-ploegmaat en -kopman Geraint Thomas volgen, samen met Daniel Felipe Martinez van BORA-hansgrohe. Na zijn geleverde inspanningen moest Arensman zelf logischerwijs een klein gaatje laten (zijn werk voor G zat er immers op), al verloor hij uiteindelijk amper tijd en kwam hij als negende over de meet. In de rangschikking bleef hij staan op stek zes, maar kwam hij ineens wel héél dichtbij Antonio Tiberi, die als drager van de witte trui een slechte dag kende.

Lees verder onder de foto

'Diesel' Arensman maakt indruk in loodzware bergrit: 'Maar ben helemaal niet bezig met witte trui'

Arensman is ondanks megasprong nog helemaal niet bezig met wit

'Het was inderdaad een enorm zware etappe, maar dat wisten we natuurlijk van tevoren al', duidde Arensman voor de camera van Cycling Pro Net. 'Vooral het einde van de slotklim was zwaar, temeer omdat de laatste honderden meters over gravelstroken gingen. Ergens was dat ook wel weer interessant. Voor ons als INEOS Grenadiers was het een mooie dag. We wisten dat Tadej supersterk ging zijn, maar ik denk dat Geraint en ik hebben laten zien dat we eveneens in goeden doen zijn. Dat is fijn om te zien.'

Ondanks dat hij de witte trui nu bijna voor het grijpen heeft, geeft Arensman te kennen dat hij nog niet rondreed met die rangschikking in zijn gedachten. 'Helemaal niet zelfs. Ik dacht enkel aan zo snel als mogelijk naar boven rijden, Geraint volgens mij ook. Sommigen waren een beetje naar elkaar aan het kijken, dus besloot ik het tempo zelf maar wat op te schroeven. Ik weet dat Geraint dat fijn vindt, ikzelf ook.' Of Arensman dan vanaf nu wél met het wit in gedachten gaat koersen? Nee, zo blijkt. 'Ik wil gewoon zo snel mogelijk van A naar B gaan en that's it. Het wit zit helemaal niet in mijn hoofd.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news