Directeur van Vuelta overtuigd: 'Editie van 2023 wordt qua parcours de meest spectaculaire ooit' Wielrennen
Wielrennen

Directeur van Vuelta overtuigd: 'Editie van 2023 wordt qua parcours de meest spectaculaire ooit'

Directeur van Vuelta overtuigd: 'Editie van 2023 wordt qua parcours de meest spectaculaire ooit'

Het parcours van de Vuelta in 2023 wordt pas op 10 januari officieel gepubliceerd. Dat weerhoudt Vuelta-directeur Javier Guillén er echter niet van om de lat der verwachtingen alvast wat hoger te leggen.

'Qua parcours wordt de editie van 2023 de meest spectaculaire ooit', stelt Guillén in een interview met Es Ciclismo. 'Ik ben heel erg blij met het parcours dat we hebben ontworpen.' Op 17 oktober werd het parcours van de Giro d'Italia 2023 bekendgemaakt. Niet veel later volgde de presentatie van het Tour de France-parcours. Het definitieve drieweekse routeboek van de Spaanse grote ronde laat dus nog tot 10 januari op zich wachten.

Er is echter al een en ander bekend over het decor van de 78e editie van de Vuelta. Zo zal de rittenkoers in Barcelona van start gaan en traditiegetrouw finishen in Madrid. Onderweg worden er twee landsgrenzen gepasseerd. Het peloton zal namelijk, niet voor de eerste keer, door Andorra trekken. Bovendien zullen de renners een Franse col bedwingen, zijnde de Tourmalet. Een andere gevreesde maar legendarische beklimming staat ook op de rol: de Alto de l'Angliru.

Evenepoel is volgens Guillén de allerbeste wielrenner van het moment

'Het parcours van 2022 was ook enorm aantrekkelijk', gaat Guillén verder. 'De beste wielrenner van het moment heeft de ronde gewonnen. De Vuelta van volgend jaar wordt mede daarom extra populair bij het publiek. De bergen zullen de Vuelta ongetwijfeld gaan beslissen. De laatste week kan er van alles gebeuren. Er zal één individuele tijdrit zijn.'

Guillén hoopt Remco Evenepoel, die wat betreft 2023 definitief de Giro boven de Tour heeft verkozen, andermaal aan de start van de Ronde van Spanje te verwelkomen. 'Remco gaat naar de Giro en niet naar de Tour. Het zou mooi zijn als hij zijn Vuelta-titel komt verdedigen. We willen de allerbeste renners aan de start hebben. Bovendien zijn we enorm enthousiast als jonge Spanjaarden zoals Juan Ayuso en Carlos Rodríguez meedoen in onze ronde.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws