Dit is waarom Carlos Rodriguez een volledige U-turn maakte en INEOS tóch verkoos boven Movistar Wielrennen
Wielrennen

Dit is waarom Carlos Rodriguez een volledige U-turn maakte en INEOS tóch verkoos boven Movistar

Dit is waarom Carlos Rodriguez een volledige U-turn maakte en INEOS tóch verkoos boven Movistar

Carlos Rodríguez heeft zijn contract bij INEOS Grenadiers dan toch verlengd tot en met eind 2027, zo meldt de Britse WorldTour-formatie via de officiële kanalen. Er was lange tijd sprake van een eventuele transfer naar Movistar, met zelfs de bevestiging dat er een voorcontract was getekend, maar die is dus definitief afgeketst.

Rodríguez is pas 22 lentes jong en staat te boek als één van de allergrootste talenten in de wielersport. En dat is niet geheel ten onrechte, daar hij afgelopen jaar al een rit in de Tour de France wist te winnen. De Spanjaard finishte bovendien knap als vijfde in de algemene rangschikking. Recentelijk baarde hij in zijn laatste wedstrijd van het jaar, de Ronde van Lombardije, nog opzien met een zevende stek. Ook vorig jaar maakte het wielerpubliek al aangenaam kennis met de klimmer. In de Vuelta a España deed hij namelijk lange tijd mee om een plaatsje op het eindpodium in Madrid (hij finishte uiteindelijk als zevende in het eindklassement).

Afgelopen zomer waren er al genoeg transferperikelen rondom de ranke Zuid-Europeaan. Rodríguez had namelijk een aflopend contract bij zijn ploeg en er werd al meer dan een jaar verteld dat hij vanaf 2024 voor Movistar zou rijden. Dat blijkt ook het geval te zijn geweest, maar INEOS Grenadiers heeft eind augustus z'n Spaanse kopman toch weten te verleiden om bij te tekenen. Movistar zag de o zo gewilde kopman dus aan de neus voorbij ziet gaan, maar werd naar verluidt wel gecompenseerd.

De officiële verlenging van Rodríguez' verbintenis bij de ploeg van Sir David John Brailsford bleef echter nog bijna twee maanden uit en dus was het gissen naar wat er met Rodríguez ging gebeuren. Die kogel is nu dus eindelijk door de kerk. INEOS Grenadiers kan dus opgelucht ademhalen, aangezien sterkhouders als Tao Geoghegan Hart, Pavel Sivakov, Daniel Felipe Martínez en Ben Tulett de ploeg zullen verlaten. Recentelijk maakte Geraint Thomas, een andere vooraanstaande klassementstroef, bekend wél te zullen verlengen bij de zwarthemden.

Rodriguez verheugt op langer verblijf bij INEOS Grenadiers

Rodríguez heeft zelf ook gereageerd op zijn contractverlenging. 'Dit team voelde vanaf het moment dat ik me aansloot als een familie. In de komende jaren hoop ik te blijven groeien, niet alleen als professioneel wielrenner, maar ook als persoon. Ik denk dat dit de beste plek is voor mij om steeds beter te worden en geweldige resultaten te behalen.'

Sportief directeur van INEOS Grenadiers, Rod Ellingworth, laat ook weten dat hij blij is dat de Spanjaard langer bij zijn ploeg blijft. 'Hij heeft opmerkelijke groei en toewijding getoond in zijn tijd bij ons. Wij zijn bevoorrecht dat we daar een rol in mogen spelen. Hij maakte de overstap van junior naar het racen op elite niveau. Dit deed hij met een zeldzame volwassenheid, en heeft hier echt indruk gemaakt op iedereen. We geloven dat hij de komende jaren een belangrijke rol zal spelen in de toekomst van het team - hij is echt wereldklasse.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws