Démare valt hard bij rentree in Duinkerke, topfavorieten Sheehan en Asgreen verliezen veel tijd Wielrennen
Wielrennen

Démare valt hard bij rentree in Duinkerke, topfavorieten Sheehan en Asgreen verliezen veel tijd

Démare valt hard bij rentree in Duinkerke, topfavorieten Sheehan en Asgreen verliezen veel tijd

Milan Fretin heeft in Le Touquet de openingsetappe van de Vierdaagse van Duinkerke weten te winnen. De renner van Cofidis was de beste in een vlakke etappe die eindigde met enkele lokale rondes in de finishplaats, welke ontsierd werd door een valpartij.

In de schaduw van de Giro d'Italia begon er in Frankrijk dus ook een koers met naam en faam: de Vierdaagse die een Zesdaagse is, in Noord-Frankrijk. Met Groupama-FDJ, Soudal Quick-Step, Cofidis, Decathlon AG2R, dsm-firmenich PostNL en Arkéa - B&B Hotels deden er vijf WorldTour-ploegen mee in Duinkerke, waar ook TDT-Unibet en Lotto-Dstny participeerden. Visma | Lease a Bike was er in tegenstelling tot vorig jaar niet bij, alsook titelverdediger Romain Grégoire.

De kleinere Franse ploegen namen - zoals praktisch altijd in dit genre koersen - de vroege vlucht voor hun rekening: Joris Delbove (St Michel - Mavic Auber 93), Maxime Jarnet (Van Rysel-Roubaix), Antoine Hue (CIC U Nantes Atlantique), Dean Harvey (Trinity) en Gwen Leclainche {Philippe Wagner) waren daarin present namens hun ploegen.

dsm-firmenich PostNL-duo komt ten val tijdens achtervolging op koplopers

In het peloton namen meerdere teams de controle in handen, al werden ze ook onbewust ook een handje geholpen door de heren van voren: Hue kwam daar ten val, waardoor het gat automatisch verkleind werd. Toch gebeurde ook daar wat raars: Tim Naberman en Patrick Eddy, twee heren van dsm-firmenich PostNL, klapten tegen het asfalt.

Ondanks al dit gespuis werden de laatste vluchters op meer dan tien kilometer van het einde ingerekend. Op de natte wegen richting aankomst trok het peloton vervolgens in gang voor de eindspurt, waarbij het zo nu en dan vrij gevaarlijk oogde door meerdere bochten.

Daarbij werd er jammer genoeg ook gevallen, waardoor het wat chaotisch werd. Nils Eekhoff zette zijn spurt van ver in. Uiteindelijk was het echter Fretin die de zege pakte, waarmee Cofidis een nieuwe overwinning boekte.

Arnaud Démare bleek een van de geslagenen na de valpartij, wat een hard gelag was voor de kopman van Arkéa - B&B Hotels. Hij maakte na twee maanden afwezigheid zijn rentree in Duinkerke, waarbij hij verwondingen opliep aan zijn rechterkant. Démare kan de koers wel voortzetten.

Ook topfavorieten Rhiley Sheehan en Kasper Asgreen verloren veel tijd, vermoedelijk door diezelfde crash. Van hen is nog geen medisch dossier bekend.

Uitslag etappe 1 Vierdaagse van Duinkerke 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws