DNS: Lotto Dstny past na 2023 komend jaar opnieuw voor Giro: Tourdebuut De Lie aanstaande, aderlating voor De Gendt Wielrennen
Wielrennen

DNS: Lotto Dstny past na 2023 komend jaar opnieuw voor Giro: Tourdebuut De Lie aanstaande, aderlating voor De Gendt

DNS: Lotto Dstny past na 2023 komend jaar opnieuw voor Giro: Tourdebuut De Lie aanstaande, aderlating voor De Gendt

Lotto Dstny zal aankomend jaar, net als in 2023, de Giro d'Italia niet rijden. Het Belgische team zal de Italiaanse ronde overslaan en tijdens de drieweekse in andere wedstrijden voor resultaten gaan, zo meldt Het Nieuwsblad. Lotto Dstny maakt geen deel uit van de WorldTour, en wel van de ProTour. In principe krijgen zij de kans om in álle wedstrijden uit de hoogste divisie te starten, maar heeft het team ook de kans om wedstrijden over te slaan vanwege de status als ProTeam.

Het is dus dezelfde keuze van de ploeg als afgelopen jaar. Toen was de redenering dat Lotto in de breedte niet sterk genoeg was om in de Giro potten te breken. Die theorie klopte. Tijdens de eendagswedstrijden die gedurende de Giro elders werden verreden, scoorde de ploeg veel UCI-punten in kleinere wedstrijden zoals de Vierdaagse van Duinkerken. Punten die cruciaal kunnen zijn om ooit weer als WorlTour-ploeg door het leven te kunnen.

Overslaan Giro maakt Tourdebuut De Lie hoogstwaarschijnlijk

Het overslaan van de Giro als team maakt het waarschijnlijk dat Arnaud De Lie in de Tour zal debuteren in 2024. De Lie zou komend jaar gaan proeven aan een grote ronde, en dat zou de Giro of de Tour worden. Nu de Giro afvalt, is een start in Florence voor de Belgische spurter dus vrijwel zeker. De Lie gaf onlangs aan te willen schitteren in het voorjaar en koestert ook olympische ambities. Daar zou de Tour dan weer prima op aansluiten.

Voor andere renners zal het skippen van de Giro een aderlating zijn. Denk aan Thomas de Gendt, die in de Italiaanse koers mooie herinneringen heeft liggen en zijn laatste jaar als prof in zal gaan. In 2025 is het overigens wel de bedoeling dat de Belgische équipe weer acte de présence geeft in Italië en dus terugkeert na twee jaar afwezigheid

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws