Dolgelukkige Bouwman na Giro-zege: 'Voelde dat ik nog veel power had voor de sprint' Wielrennen
Wielrennen

Dolgelukkige Bouwman na Giro-zege: 'Voelde dat ik nog veel power had voor de sprint'

Dolgelukkige Bouwman na Giro-zege: 'Voelde dat ik nog veel power had voor de sprint'

Wat een dag voor Jumbo-Visma, het Nederlandse wielrennen, maar vooral voor hemzelf: Koen Bouwman wist na een werkelijk geweldige rit de zevende Giro-etappe naar Potenza op zijn naam te schrijven. 'Ik heb er geen woorden voor', jubelde de winnaar.

Bouwman werd in de laatste meters perfect gepiloteerd door luxe-knecht Tom Dumoulin en schreef de rit op zijn naam met een felle sprint. 'Het was een heel zware dag. We waren met twee mannen op de vier, en Tom deed een super job in de laatste kilometers', bedankte Bouwman zijn maat. Dumoulin zelf werd uiteindelijk vierde, nadat hij meerdere aanvallen plaatste gedurende de etappe.

Gedurende de etappe toonde Bouwman zijn snelheid ook al bij de spurtjes voor de bergpunten, die hem de blauwe trui opleverden. 'Ik voelde me de hele dag al goed, maar had wat moeite op de laatste klim. Desondanks had ik vertrouwen in mijn sprint en dat betaalde zich uit.'

'Toen ik aanging, voelde ik dat ik nog veel power had', gaat Bouwman verder in het interview na afloop. 'De laatste meters waren steiler dan ik dacht, maar toen ik omkeek op vijftig meter van de finish had ik nog een groot gat... dat was perfect', vervolgde Bouwman. Bauke Mollema en Davide Formolo probeerden zijn felle aanzet nog te remonteren, maar kwamen ruim tekort in de straten van Potenza.

Bouwman: 'Ik kan het niet beschrijven'

Voor de Gelderlander betekende het zijn eerste zege in vijf jaar, nadat hij in 2017 al een rit won in het Critérium du Dauhiné. 'Onze klassementsmannen verloren veel tijd op de Etna, waardoor ik en Tom ons nu focussen op ritzeges en Tobias Foss en Sam Oomen nog steeds voor het klassement gaan. Maar dat we bij de eerste poging meteen zouden winnen... ik kan het niet beschrijven', lachte Bouwman van oor tot oor in het flashinterview.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws