Opgeleefde Dumoulin helpt Bouwman aan de zege: 'Hij verdient dit het meeste van het peloton' Wielrennen
Wielrennen

Opgeleefde Dumoulin helpt Bouwman aan de zege: 'Hij verdient dit het meeste van het peloton'

Opgeleefde Dumoulin helpt Bouwman aan de zege: 'Hij verdient dit het meeste van het peloton'

Tom Dumoulin was vrijdag de architect van de formidabele etappezege van Koen Bouwman in de Giro d'Italia. De Limburger van Jumbo-Visma plaveide de weg voor zijn ploeggenoot, die het vakkundig afmaakte in een sprintje met vier.

'Ik ben zo blij', zegt Dumoulin met een brede glimlach tegenover Eurosport na afloop van de etappe. 'Dit was een geweldige dag.' Dumoulin, die zelf nog vierde werd, had eigenlijk niet het plan om mee te zijn in de ontsnapping van de dag. 'Het was inderdaad niet het plan, maar bij toeval kwam ik er toch in terecht', stelde Dumoulin, die ferm versnelde in het begin van de etappe en in één indrukwekkende ruk naar de koplopers van dat moment reed.

Dumoulin: 'Wist dat Koen de snelste was'

De tijdrijder probeerde het zelf meermaals op de beklimmingen, maar Davide Formolo en Bauke Mollema lieten hem niet direct gaan. 'We reden een beetje voor elkaar', doelt Dumoulin op de samenwerking met ploegmaat Bouwman. 'Zelf voelde ik in de finale dat ik wat minder werd, maar dat was oké.'

'Koen voelde zich echter nog goed en ik wist dat hij de snelste was', vervolgt Dumoulin. 'Maar in eerste instantie was de ambitie om überhaupt naar de finish te komen om voor de zege te sprinten. Gelukkig werkte dat plan goed', stelt Dumoulin, die zich de laatste kilometers op kop zette om aanvallen te voorkomen.

Opgeleefde Dumoulin helpt Bouwman aan de zege: 'Hij verdient dit het meeste van het peloton'
Dumoulin en Bouwman op trainingskamp in Colombia

Op de vraag of Dumoulin nu het vertrouwen weer terug heeft, reageert hij ontwijkend. 'Voor nu ben ik vooral heel blij', is de begrijpelijke reactie van de Limburger.

Bouwman: 'Tom deed een super job'

Bouwman was na afloop vol lof over zijn ploeggenoot. 'We waren met twee mannen op de vier, en Tom deed een super job in de laatste kilometers', bedankte Bouwman zijn maat. Dumoulin zelf werd uiteindelijk vierde, nadat hij meerdere aanvallen plaatste gedurende de etappe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws