Dolgelukkige Uttrup-Ludwig wint Touretappe: 'Beter dan dit wordt het niet' Wielrennen
Wielrennen

Dolgelukkige Uttrup-Ludwig wint Touretappe: 'Beter dan dit wordt het niet'

Dolgelukkige Uttrup-Ludwig wint Touretappe: 'Beter dan dit wordt het niet'

Cecilie Uttrup-Ludwig heeft de derde etappe in de Tour de France Femmes gewonnen. De Deense kampioene was de sterkste van een elitegroepje, en klopte onder andere Marianne Vos en Aisleigh Moolman-Pasio in een lastige sprint. Uttrup-Ludwig reageert dolgelukkig in het flashinterview.

Uttrup-Ludwig is gekend voor haar enthousiaste interviews, en ook na haar overwinning in de Tour de France Femmes reageert ze zoals alleen zij dat kan. Nog voor het interview begint krijgt ze het moeilijk. 'Sorry jongens... Gisteren was een rotslechte dag. We hadden gisteren heel veel pech. Maar ik hou ervan hoe het team de fighting spirit behield', zo vertelt ze over haar ploegmaats van FDJ-SUEZ-Futuroscope.

'We wisten dat vandaag een heel goede dag kon worden, en dat als ik de benen zou hebben dat ik voor de overwinning zou kunnen gaan. Maar om het dan echt te doen en een etappe in de Tour de France Femmes te winnen... In deze trui dan nog', zo verwijst ze naar haar kampioenentrui. 'Het wordt niet beter dan dit', aldus een emotionele Uttrup-Ludwig.

 Uttrup-Ludwig: 'In de laatste bocht zat ik echt niet goed gepositioneerd'

In een sprint gele trui Vos kloppen, het is niet veel rensters gegeven. Maar de renster van FDJ-SUEZ-Futuroscope slaagde er wel in, en hoe! Ze won met zoveel voorsprong dat de organisatie de rest van het elitegroepje op twee seconden zette. 'Ik besef het nog niet. In de laatste bocht zat ik echt niet goed gepositioneerd, maar ik bleef vechten. Wat een overwinning, man. Dit is voor het team, ze hebben gisteren zo goed gereden. Ze bleven in mij geloven. I love you guys', zo sluit een dolgelukkige Uttrup-Ludwig af.

Woensdag staat er een spectaculaire rit op het programma voor de rensters. Het peloton krijgt dan gravelstroken voorgeschoteld. Het parcours is ook heuvelachtig, waardoor ook morgen Uttrup-Ludwig één van de favorieten voor de dagzege zal zijn. Strade Bianche-winnares Lotte Kopecky kende vandaag een moeilijke dag, en zal gebrand zijn op revanche.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws