Van Vleuten onthult dat ze al twee dagen niet kon eten: 'Heb zelfs een 'Tom Dumoulin' moeten doen' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Vleuten onthult dat ze al twee dagen niet kon eten: 'Heb zelfs een 'Tom Dumoulin' moeten doen'

Van Vleuten onthult dat ze al twee dagen niet kon eten: 'Heb zelfs een 'Tom Dumoulin' moeten doen'

Annemiek van Vleuten verloor in de derde etappe van de Tour de France Femmes twintig kostbare seconden, maar dat hadden er veel meer kunnen zijn. De Nederlandse onthulde na afloop voor de camera van de NOS dat ze al twee dagen ziek is. 'Maar ik ben nu aan de betere hand', vertelde ze er nog bij.

Van Vleuten had voorafgaand aan de rit al bij Han Kock aangegeven dat ze pas na de rit zou praten, na maandag de interviews te hebben overgeslagen. Nu bleek waarom. 'Ik kan zeggen dat ik aan de betere hand ben, maar ik was eerder zie. Gisteren kon ik het goed verbergen, maar vandaag was het te zien', doelt ze op haar tijdsverlies.

'Ik ben aan de betere hand, maar dit zijn de naweeën', gaat de kopvrouw van Movistar verder. 'Morgen zal het wel weer beter zijn. Twee dagen heb ik niet kunnen eten en drinken en ben ik alleen naar de wc geweest. Vanochtend stond ik voor het eerst goed op en nu ben ik erdoorheen. Als je niet helemaal fit bent dan zie je dat het niet lekker gaat.'

Van Vleuten moest noodstop maken langs de kant

Van Vleuten heeft zich er koeltjes onder gehouden. 'Ik probeer me te focussen op wat ik onder controle heb en dat heb ik nu niet', stelt ze. 'Ik kon niets eten of drinken, moest overgeven en had diarree. Ik ben ook gestopt langs de kant gisteren. Dat was ook niet relaxt. Ik deed een Tom Dumoulin, ja', doelt ze op de noodstop die de Limburger ooit moest maken in de Giro d'Italia.

'Ik moest erdoorheen', praat de topfavoriete voor de Tour de France Femmes zichzelf moed in. 'Gisteren en vandaag vielen qua resultaat eigenlijk mee. De ploeg heeft me goed ondersteund. Het gaat goed komen, want ik kon vandaag weer eten en drinken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws