🎥 Vollering na valpartij in volle finale: 'Die wegen zijn zo glad hier, het is net een ijsbaan' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

🎥 Vollering na valpartij in volle finale: 'Die wegen zijn zo glad hier, het is net een ijsbaan'

🎥 Vollering na valpartij in volle finale: 'Die wegen zijn zo glad hier, het is net een ijsbaan'

Demi Vollering is in de derde etappe van de Tour de France Femmes hard tegen de grond gegaan. De kopvrouw van SD Worx nam bergop het heft in handen en trok door in een afdaling, waarna ze hard onderuit schoof in een verraderlijke bocht. Ze kon haar weg vervolgen.

Na afloop van de rit sprak Vollering met de NOS over de crash. 'Ik weet niet wat er gebeurde, maar die wegen zijn zo glad hier. Ze glijden overal gewoon onderuit, het is af en toe net een ijsbaan. Maar goed ik ging blijkbaar te hard', zegt ze balend.

'Het was jammer dat ik onderuit ging, want ik moest een flinke inspanning leveren om terug te komen. Gelukkig haalden we het', doelt ze op de goede samenwerking met onder meer gele trui Marianne Vos, die gelost was. 'Vanaf dat moment dacht ik: steady tempo richting de finish, dan kan Aisleigh (Moolman-Pasio, red.) voor een mooi resultaat sprinten', wijst ze naar haar ploeggenote bij SD Worx.

Vollering over 'zieke' Van Vleuten: 'Misschien heeft ze haar duur goed op orde'

Interviewer Han Kock confronteerde Vollering na afloop ook met het feit dat Annemiek van Vleuten al twee dagen ziek is, wat ze na afloop van de derde rit aangaf bij hem. Van Vleuten gaf aan dat ze nu alweer aan de betere hand is, maar Vollering had hier niet direct weet van. 'Ik hoorde wel in mijn oortje dat ze er niet meer aanzat, ja', gaf ze aan.

'Dit zijn hele steile heuvels, maar misschien heeft Annemiek haar duur goed op orde', stelt Vollering met het oog op de langere beklimmingen van komend weekend. 'Als je fris bent, dan kan je dit soort heuvels het beste.' Vollering zelf verloor ook nog wat extra secondes. 'Ik weet het niet, maar ik hoop dat er nog een paar mooie dagen aankomen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws