Dolgelukkige Wellens steekt loftrompet over Pogacar en co: 'Ik ben ze zo dankbaar' Wielrennen
Wielrennen

Dolgelukkige Wellens steekt loftrompet over Pogacar en co: 'Ik ben ze zo dankbaar'

Dolgelukkige Wellens steekt loftrompet over Pogacar en co: 'Ik ben ze zo dankbaar'

Voor Tim Wellens was de derde dag van de Ruta del Sol een zeer mooie. De Belg zette de zegereeks van UAE-Team Emirates voort met een prachtige overwinning in een overgangsrit van de Spaanse koers.

'Het was een perfecte dag, voor mij is het zelfs een perfecte week. Als ploeg hebben we veel overwinningen weten te behalen, hier in Spanje', lachte Wellens breeduit. 'Nu was het aan mij om mijn kans te gaan, waarvoor ik de ploeg heel dankbaar ben. Het was een mooie situatie, want met Tadej als leider hoefde ik niet mee te werken vooraan.'

'Desondanks moesten we scherp blijven, want met de wind was het een gevaarlijke dag', vervolgde de Belg. 'Uiteindelijk kwamen we met zijn allen bij de voet van de laatste klim, en die heuvel kende ik goed. Het verliep dus perfect volgens plan, zoals de afgelopen dagen. Iedereen was zo gelukkig om onderdeel te zijn van de zeges van Tadej, maar met hem is het zo makkelijk koersen. Hij is de beste renner.'

'De komende dagen willen we deze weg voortzetten. Alessandro Covi rijdt bijvoorbeeld ook erg sterk, dus er komen zeker nog kansen aan', sluit Wellens af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws