Groenewegen krijgt volledige ploeg - inclusief twee Nederlanders - tot zijn beschikking in UAE Tour Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen krijgt volledige ploeg - inclusief twee Nederlanders - tot zijn beschikking in UAE Tour

Groenewegen krijgt volledige ploeg - inclusief twee Nederlanders - tot zijn beschikking in UAE Tour

Dylan Groenewegen is de absolute kopman van Jayco AlUla in de komende UAE Tour. De Nederlander krijgt - als alles volgens plan verloopt - vijf kansen om te spurten in de WorldTour-wedstrijd

'Ik kijk er erg naar uit om de UAE Tour te gaan rijden', laat Groenewegen weten bij de bekendmaking van de selectie van zijn team. Hij wordt onder meer ondersteund door de Nederlanders Jan Maas en Elmar Reinders, evenals zijn vaste lead-out Luka Mezgec.

'We willen winnen, dat is waarom we naar de Verenigde Arabische Emiraten afreizen. We hebben een geweldige ploeg bij met ervaren hardrijders als Luka, Callum Scotson en Michael Hepburn', doelt hij op de tijdritkwaliteiten van de Aussie's en spurtervaring van de Sloveense loods.

Groenewegen neemt het op tegen onder meer Sam Bennett, Arnaud Démare, Mark Cavendish, Tim Merlier, Elia Viviani en Caleb Ewan in de UAE Tour, die door Cavendish werd bestempeld als een soort 'WK voor sprinters'.

Ploeg gelooft volledig in Groenewegen

Ploegleider Dave McPartland vult aan. 'We zijn klaar voor een zware week koers in de VAE en hebben een mooie ploeg mee om voor etappezeges te gaan. Met Dylan hebben we één van de beste sprinters ter wereld tot onze beschikking, dus we zullen hem voor de volle honderd procent ondersteunen.'

'Dylan heeft in de Saudi Tour al laten zien dat hij capabel is om te winnen', verwijst McPartland naar de ritzege van de Nederlander in de regio AlUla. 'Wel zijn onze klassementsambities wat weggevallen. We wilden hier eigenlijk van start gaan met Eddie Dunbar, maar hij heeft een handblessure opgelopen en kan dus niet meedoen. Desalniettemin gaan we met grote ambities van start, vooral in de sprint', aldus de sportief directeur van de Nederlandse snelle man.

Selectie Jayco AlUla UAE Tour 2023

Dylan Groenewegen
Jan Maas

Luka Mezgec
Michael Hepburn
Blake Quick
Callum Scotson
Elmar Reinders

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws