Domper voor Gianni Moscon: Italiaan breekt sleutelbeen in derde etappe Tour Down Under Wielrennen
Wielrennen

Domper voor Gianni Moscon: Italiaan breekt sleutelbeen in derde etappe Tour Down Under

Domper voor Gianni Moscon: Italiaan breekt sleutelbeen in derde etappe Tour Down Under

Het seizoen is nog maar net afgetrapt, toch liggen verschillende renners alweer in de lappenmand. Gianni Moscon kwam daar vrijdag bij. De Italiaanse allrounder van Astana Qazaqstan viel in de derde etappe en brak daarbij zijn sleutelbeen, zo meldde zijn ploeg na afloop.

De derde etappe van de Tour Down Under was op voorhand een mooie kans voor Moscon om de benen te testen. In de finale lag namelijk de venijnige Corkscrew klim. Moscon zou echter niet zover geraken. De coureur kwam voor voet van de inleidende beklimming Checker Hill ten val.

Waar op de beelden al te zien viel dat hij veel last van de schouder had, werd na de etappe vastgesteld dat Moscon een breuk heeft aan de linkerkant van zijn sleutelbeen. De renner zal volgens Astana in het Cavalry ziekenhuis van Adelaide worden geopereerd.

De sleutelbeenbreuk is alvast een nieuwe domper voor Moscon, die bezig is aan zijn tweede jaar bij Astana. Het eerste jaar viel voor de Italiaan grotendeels in het water door een reeks van fysieke tegenslagen: coronabesmetting, bronchitis en een bacteriële infectie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws