Matthews laat 'enorme frustratie' achter zich: 'We hebben de lucht geklaard' Wielrennen
Wielrennen

Matthews laat 'enorme frustratie' achter zich: 'We hebben de lucht geklaard'

Matthews laat 'enorme frustratie' achter zich: 'We hebben de lucht geklaard'

Michael Matthews en Magnus Sheffield hebben vrede gesloten na hun incident in de tweede etappe van de Tour Down Under. De twee kwamen met elkaar in aanraking, waarna Matthews materiaalpech kreeg en zodoende belangrijke tijd verloor in het algemeen klassement.

Matthews brieste na afloop van de tweede etappe en vroeg zich af waar het respect in het peloton gebleven was. ‘Ik was erg gefrustreerd na de etappe, er was namelijk zoveel voorbereiding aan voorafgegaan om de ploeg te leiden in onze thuiswedstrijd. Het incident zorgde voor enorme frustratie bij mij, maar vandaag was het weer back to business’, citeert Cyclingnews Matthews, die in de derde etappe als vierde finishte en de puntentrui in ontvangst mocht nemen.

Sheffield was er na de tweede etappe snel bij om zijn excuses te maken. De twee spraken elkaar na de etappe van vrijdag, zo vertelt Matthews. ‘Ik heb hem na de etappe gesproken. We hebben de lucht geklaard en we gaan verder. Hij gaf toe dat hij een fout had gemaakt en had veel spijt. Hopelijk zien andere renners dat het niet goed is om zulke bewegingen te maken.’

Sheffield: 'Had het gevoel dat het gisteren al geregeld was'

Sheffield hield in de derde etappe de schade beperkt door in de tweede groep op een halve minuut van het drietal Pello Bilbao, Simon Yates, en Jai Vine te finishen. Daarmee zakte hij naar de vierde plaats in de algemene rangschikking. Ook Sheffield kwam na de etappe nog een keer terug op de aanvaring met Matthews. ‘Ik heb enorm veel respect voor Matthews en alles wat hij heeft bereikt. Hij is een renner waar ik naar opkijk sinds ik met de sport ben begonnen. Ik had het gevoel dat het gisteren al geregeld was tussen ons, maar dat hebben we vandaag wederzijds bevestigd. Ik denk dat we kunnen uitkijken naar de rest van de koers.’

De Tour Down Under gaat zaterdag verder met de vierde etappe. De rit finisht in Willunga, op een aankomst die kansen biedt aan de punchers, zoals Matthews. Zondag eindigt de rittenkoers met een finish op Mount Lofty.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws