Drie ploegen strijden om Carapaz: 'Denk dat hij na de Giro beslissing maakt' Wielrennen
Wielrennen

Drie ploegen strijden om Carapaz: 'Denk dat hij na de Giro beslissing maakt'

Drie ploegen strijden om Carapaz: 'Denk dat hij na de Giro beslissing maakt'

Richard Carapaz is op dit moment hard bezig om voor INEOS Grenadiers de Giro d'Italia te winnen, maar er bestaat een kans dat de Ecudoraan na dit jaar voor een andere ploeg uitkomt. De renner zou in gesprek zijn met drie verschillende ploegen voor het aankomende wielerseizoen.

VeloNews zou in de wandelgangen opgevangen hebben dat Carapaz al enkele afspraken met Movistar gemaakt zou hebben rond een eventuele terugkeer bij de Spaanse ploeg. De Giro-winnaar van 2019 kwam eerder tussen 2016 en 2019 uit voor het team. Volgens één bron zouden de contacten al gelegd zijn na de Tour de France van vorig jaar.

Drie ploegen met interesse in Carapaz

Giuseppe Acquadro, de bekende rennersmakelaar die onder meer Carapaz in zijn stal heeft, laat echter weten dat nog niets zeker is. De INEOS-coureur zou nog op de markt zijn: 'We zijn op dit moment in gesprek met INEOS Grenadiers om het contract te vernieuwen, maar ook met Movistar. Daarnaast is EF Education-EasyPost geïnteresseerd.'

Bij zowel Movistar als EF Education-EasyPost lijken interessante kansen te liggen voor Carapaz, die weer kopman zou willen zijn in de Tour de France. Bij de eerste ploeg stopt Alejandro Valverde aan het eind van het seizoen, terwijl Rigoberto Urán inmiddels ook op zijn retour is bij EF. 'Ik denk dat hij aan het einde van de Giro zal beslissen. Hij zoekt naar een contract voor drie tot vier jaar', aldus Acquadro.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws