Richard Carapaz toont zich op Blockhaus: 'Ben verheugd met hoe het vandaag ging' Wielrennen
Wielrennen

Richard Carapaz toont zich op Blockhaus: 'Ben verheugd met hoe het vandaag ging'

Richard Carapaz toont zich op Blockhaus: 'Ben verheugd met hoe het vandaag ging'

Richard Carapaz kon het harde werk van zijn ploeggenoten in de negende etappe van de Giro d'Italia niet bekronen met de overwinning op de Blockhaus. Op de lastige slotklim was de Ecuadoraan de aanstichter van een schifting tussen de klassementsrenners. In de sprint om de ritzege verloor hij vervolgens van Jai Hindley en Romain Bardet. ‘Het ontbrak me aan geluk in de sprint.’

Carapaz en zijn ploeg INEOS Grenadiers wilden er een zware dag van maken in de Giro. Met ruim vijfduizend hoogtemeters en een aankomst op een zware berg was de negende etappe daar ook een ideale gelegenheid voor. Vanaf de voet van de slotklim zette de Britse ploeg gelijk een strak tempo. Dat kostte verschillende favorieten gelijk de kop. De voornaamste verliezers waren Simon Yates en Wilco Kelderman. De tweede had de pech dat een spaak uit zijn wiel schoot in de afdaling vooraf.

Carapaz was wel op de afspraak en lanceerde uiteindelijk ook zijn aanval. Romain Bardet en Mikel Landa waren de enige renners die vrij gemakkelijk konden volgen. Uiteindelijk keerden richting de slotkilometer Domenico Pozzovivo, João Almeida en Hindley nog terug. Carapaz eindigde in de sprint als derde. ‘Het ontbrak me wat aan geluk in de sprint, maar het gevoel in de benen is goed’, citeert Cyclingnews Carapaz na afloop. ‘Het is belangrijk dat ik de eerste week van de Giro goed ben doorgekomen. We doen nog steeds volop mee’, aldus de winnaar van de Giro in 2019.

‘We zullen blijven vechten. Ik ben verheugd met hoe vandaag ging en we richten nu onze blik op de tweede heft van de Giro’, eindigt Carapaz, die nu de vierde plek in het klassement bezet op vijftien seconden Juan Pedro López. Almeida en Bardet staan respectievelijk tweede en derde.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws