Dries Devenyns blijft actief bij Soudal Quick-Step en wordt ploegleider: 'Blij met deze kans' Wielrennen
Wielrennen

Dries Devenyns blijft actief bij Soudal Quick-Step en wordt ploegleider: 'Blij met deze kans'

Dries Devenyns blijft actief bij Soudal Quick-Step en wordt ploegleider: 'Blij met deze kans'

Dries Devenyns voegt zich bij de staf van Soudal Quick-Step. De veertigjarige Belg, die afgelopen jaar zijn laatste seizoen als prof reed, wordt ploegleider bij het Belgische team. Zodoende krijgen Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe te maken met een bekend gezicht als ondersteuning in de koers. 'Ik ben erg blij dat ik deze kans krijg', aldus Devenyns in een persbericht van de ploeg.

Devenyns was als renner vanaf 2009 actief voor de ploeg, uitgezonderd de drie seizoenen tussen 2014 en 2016. De afgelopen jaren was Devenyns een belangrijke kracht als wegkapitein en mentor. Nu maakt hij als ervaren rot de transitie naar de ploegleidersauto, waar hij zijn ervaringen dus over gaat brengen op de renners bij de ploeg. Dit doet hij overigens niet alleen bij de hoofdmacht. Devenyns zal in dezelfde rol actief worden bij de opleidingsploeg van Soudal Quick-Step.

'Zij hebben een geweldig seizoen gehad', stelt Devenyns over de jonge renners in die opleidingsploeg. 'Er zitten echt geweldige renners tussen. Ik wil ze helpen de stap naar de WorldTour te maken. Ik wil hun potentieel uitbreiden en samen met de renners ontdekken wat ze kunnen. Ook zal ik zelf moeten wennen aan een nieuwe rol en wil ik daar de nodige stappen in zetten.' Naar eigen zeggen is de Belg zeer te spreken over zijn nieuwe job: 'Het was niet eenvoudig mijn loopbaan af te sluiten, maar nu ik deze kans meteen krijg, heb ik die met beide handen gegrepen. Ik ben blij en trots!'

Ook ploegbaas Patrick Lefevere is zeer te spreken over de aanstelling van Devenyns. 'Dries is een vriend. Hij draagt onze Wolfpack-spirit en is heel erg belangrijk geweest voor de ploeg in al die jaren. Het is een nieuw avontuur voor hem, maar hij is gepassioneerd en hij houdt van de sport. We zijn blij dat hij juist bij ons doorgaat', zo motiveert Lefevere de keuze voor Devenyns.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws