Pogacar verwacht veel van Roglic en hint op andere Tourvoorbereiding: 'Hij zal nog beter zijn bij BORA' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar verwacht veel van Roglic en hint op andere Tourvoorbereiding: 'Hij zal nog beter zijn bij BORA'

Pogacar verwacht veel van Roglic en hint op andere Tourvoorbereiding: 'Hij zal nog beter zijn bij BORA'

Vorig jaar reed hij heel veel wedstrijden en won hij ook heel veel wedstrijden. Tadej Pogacar was goed vanaf februari tot en met oktober. In de Spaanse voorjaarswedstrijdjes boekte hij al zeges, en ook in de diepe wielerherfst in de Ronde van Lombardije kwam hij als winnaar uit de bus. Om de grootste wedstrijd ter wereld weer te winnen, zal hij zich echter anders moeten voorbereiden, beseft de 25-jarige Sloveen. 'Misschien moet ik alleen de voorbereidingskoersen op de Tour rijden', speelt hij Global Cycling Network toe.

Afgelopen jaar nam Pogacar namelijk met zijn talrijke deelnames toch ook een risico. En het ging mis. Tijdens Luik-Bastenaken-Luik ging hij onderuit en brak hij zijn pols. Minder koersen richting de belangrijkste wedstrijd van het jaar, de Tour, betekent ook minder kans op tegenslagen richting die Tour. De Sloveen geeft aan dat hij zijn programma nog niet zeker weet. En dus ook niet of hij minder wedstrijden zal rijden in het voorseizoen dan de afgelopen jaren. 'Ik houd ervan veel verschillende uitdagingen aan te gaan, maar misschien moet ik gewoon kalmeren en voorbereidingskoersen voor de Tour rijden. Dan neem je ook minder risico's.' Dit jaar had de in Luik opgelopen kwetsuur duidelijk een weerslag op zijn conditie in de Tour. Het verschil met rivaal Jonas Vingegaard, die een stuk voorzichtiger was in de voorbereiding, was uiteindelijk meer dan zeven minuten.

Pogacar verwacht veel van Roglic en ziet Almeida, Yates en Ayuso allemaal de Tour wel rijden: 'Twee leiders beter dan 茅茅n'

Ook blikte Pogacar vooruit op de roerige transferzomer, waarin hij landgenoot Primoz Roglic van Jumbo-Visma naar BORA-hansgrohe zag vertrekken. 'Hij zal daar nog beter zijn, en de competitie zal toenemen, want nu is er met BORA nog een sterk team bijgekomen', zo doelt Pogacar op de aanstaande strijd in de Tour. Aan de transferperiode van zijn eigen team houdt hij gemengde gevoelens over. Al met al hebben we een superteam.' Onder andere Pavel Sivakov en Nils Politt kwamen, maar Davide Formolo vertrok dan weer bij UAE-Team Emirates. 'Ik vind het jammer dat er een aantal goede renners zijn weggegaan, maar er zijn ook goede renners bijgekomen. Al met al hebben we een superteam.'

Over de verdeling van de kopmannen van UAE in de grote rondes is Pogacar helder. Hij stelt dan nog niet zeker te weten welke grote rondes hij gaat betwisten, de Tour lijkt echter een zekerheidje voor de tweevoudig eindwinnaar van het geel. Wie hem daarbij ondersteunt, maakt hem niet gek veel uit. 'Het is voor de druk beter om met twee leiders naar de Tour te gaan. Er zijn dan meer tactieken. Adam Yates (die vorig jaar derde werd in het eindklassement, red.), Juan Ayuso en Joao Almeida kunnen allemaal co-captain van het team zijn', besluit Pogi zijn vooruitblik op het komende jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws