dsm-firmenich PostNL durft voor het eerst te denken aan winnen met Jakobsen, klassiekertoppers niet in E3 Wielrennen
Wielrennen

dsm-firmenich PostNL durft voor het eerst te denken aan winnen met Jakobsen, klassiekertoppers niet in E3

dsm-firmenich PostNL durft voor het eerst te denken aan winnen met Jakobsen, klassiekertoppers niet in E3

Team dsm-firmenich PostNL heeft de selecties voor de drie klassiekers van deze week rond. De Nederlandse formatie durft hardop te praten over winnen in Brugge-De Panne op woensdag, alvorens er in de E3 Saxo Classic op vrijdag en Gent-Wevelgem op zondag eerder wordt gedacht aan aanvallen.

Met Fabio Jakobsen heeft dsm-firmenich PostNL op woensdag alvast één leider. De Nederlander startte stroef, maar toonde recent met een tweede plaats in Nokere Koerse dat de vorm eraan komt. Om die reden hoopt sprintcoach Roy Curvers op een eerste overwinning in Brugge-De Panne. 'We moeten de hele dag scherp zijn op mogelijke waaiers en ervoor zorgen dat we samen als een sterk blok rijden. Onze line-up kan dit heel goed en we zullen er alles aan doen om op een goede manier de finale in te gaan. Als de koers eindigt in een massasprint stellen we Fabio op als onze finisher om voor de overwinning te strijden.'

In de E3 zal Jakobsen uit de line-up verdwijnen en mikt het Nederlandse team op vrijbuiters. 'We nemen een relatief jong team mee naar E3 Saxo Classic en zien dit als een mooie kans voor hen om waardevolle ervaring op te doen voor de toekomst', legt ploegleider Pim Ligthart uit. 'We zijn alert op vroege kansen, zodat we mee kunnen rijden in ontsnappingen en erbij zijn om in de finale een mooi resultaat neer te kunnen zetten. Onze line-up bestaat uit een groep gemotiveerde jongens met sterke benen, die klaarstaan om aanvallend te koersen en onze teamkleuren te laten gelden in alle ontsnappingspogingen.'

Twee dagen later in Gent-Wevelgem doen de grote jongens weer mee bij dsm-firmenich PostNL. Dat houdt in dat John Degenkolb en Nils Eekhoff op vrijdag verstek laten gaan, maar op zondag van de partij zijn. 'Gent-Wevelgem is de aftrap van de laatste week van de Vlaamse voorjaarsklassiekers dit jaar en biedt alles wat dit soort koersen interessant maakt: kasseien, steile hellingen en de mogelijke waaiers onderweg. We hebben een mooie mix van jonge en ervaren renners om deze uitdaging aan te gaan en zoals altijd moeten we de hele dag goed teamwork laten zien om in de race te zijn wanneer de finale begint. Als dit in orde is hebben we John en Nils als onze finishers om voor een mooi resultaat te rijden, we gaan er helemaal voor', aldus ploegleider Rudi Kemna.

Selectie dsm-firmenich PostNL - Classic Brugge-De Panne 2024

Tobias Lund Andresen
John Degenkolb
Nils Eekhoff
Fabio Jakobsen
Timo Roosen
Julius van den Berg
Bram Welten

Selectie dsm-firmenich PostNL - E3 Saxo Classic 2024

Tobias Lund Andresen
Patrick Eddy
Alex Edmondson
Enzo Leijnse
Niklas Märkl
Timo Roosen
Julius van den Berg

Selectie dsm-firmenich PostNL - Gent-Wevelgem 2024

John Degenkolb
Patrick Eddy
Alex Edmondson
Nils Eekhoff
Enzo Leijnse

Niklas Märkl
Casper van Uden

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws