Andreas Kron is blij met derde plek in Vuelta: 'Evenepoel was weer eens te sterk' Wielrennen
Wielrennen

Andreas Kron is blij met derde plek in Vuelta: 'Evenepoel was weer eens te sterk'

Andreas Kron is blij met derde plek in Vuelta: 'Evenepoel was weer eens te sterk'

Andreas Kron (Lotto-Dstny) finishte donderdag als derde in de loodzware achttiende etappe in de Ronde van Spanje. De Deen was blij dat hij mee was in de vlucht, maar zijn ploeg had graag zijn Belgische teamgenoot Lennert Van Eetvelt ook in de kopgroep willen zien. Kron versloeg Max Poole (DSM-firmenich) in de sprint en wist zo zijn derde plek veilig te stellen.

Kron kende een goede dag in de achttiende etappe van de Vuelta door mee te zitten in de vlucht. Op de voorlaatste klim ging Remco Evenepoel ervandoor en liet hij de rest van de kopgroep achter zich. Daarachter waren het Poole en Damiano Caruso (Bahrain Victorious) die met z'n tweeën de overige podiumplekken leken te verdelen. Maar door een instorting van Poole wist Kron alsnog de derde plek te behalen. 'Ik moet bekennen dat Evenepoel weer eens veel te sterk was, maar om als derde te finishen tussen al deze goede klimmers maakt me blij', laat de 25-jarige Deen weten via de kanalen van zijn ploeg.

Lotto-Dstny zet in op Van Eetvelt, Kron laat het zien

Kron geeft aan dat het team eigenlijk liever Van Eetvelt in de vlucht had willen hebben in plaats van Kron zelf. 'Uiteindelijk is het zo gelopen dat ik in de vlucht terecht ben gekomen. Ik heb er het beste van gemaakt en ik ben blij dat ik me weer vooraan heb kunnen laten zien.' De Deen was eerder deze Vuelta al succesvol in de tweede etappe, waar hij als eerste over de finish kwam. Het team van Lotto-Dstny moet het voorlopig doen met deze ene etappeoverwinning van Kron.

De man uit Albertslund kijkt tot dusver terug op een geslaagde Ronde van Spanje. De Deen heeft zich in verschillende etappes van zijn beste kant laten zien en kijkt alweer uit naar de rit van zaterdag. 'Ik voel me nog goed en ik hoop dat ik zaterdag weer mee kan doen voorin.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws