DSM wil uitstekende start vervolg geven met kopmannen Bardet, Leknessund, Van Uden en Welsford Wielrennen
Wielrennen

DSM wil uitstekende start vervolg geven met kopmannen Bardet, Leknessund, Van Uden en Welsford

DSM wil uitstekende start vervolg geven met kopmannen Bardet, Leknessund, Van Uden en Welsford

Team DSM heeft selecties bekend gemaakt voor de drie rittenkoersen die deze en volgende week op het programma staan. De Nederlandse formatie speelt z'n kopmannen uit in de Ronde van de Algarve, Tour des Alpes Maritimes et du Var en UAE Tour.

In de Algarve, een koers die van 15 tot en met 19 februari wordt verreden, is het weer de beurt aan sprintkopman Casper van Uden. De jonge Nederlander was al te zien in de Saudi Tour, maar kon daar geen enkele dag met de besten mee in de massasprints. In de Algarve krijgt hij - met Nils Eekhoff en John Degenkolb als lead-out - een nieuwe kans. 'We krijgen twee kansen en willen verder bouwen aan onze sprinttrein', zo zegt ploegleider Pim Ligthart in een persbericht. 'Voor de bergetappes hebben we met Kevin Vermaerke en Oscar Onley twee kaarten om te spelen.' Pavel Bittner en Jonas Hvideberg completeren de selectie.

In de Tour des Alpes Maritimes et du Var - van 17 tot en met 19 februari - is het de beurt aan Romain Bardet. De Fransman maakt zijn debuut dit seizoen en krijgt met Marco Brenner en Henri Vandenabeele twee jonge klimtalenten mee. Ook Max Poole, Florian Stork, Lorenzo Milesi en Leon Heinschke zijn piepjong. 'We willen agressief koersen en we gaan voor een goed resultaat. We kijken natuurlijk naar Romain als onze beschermde renner voor een etappezege en bekijken onze kansen in het klassement van dag tot dag', aldus ploegleider Christian Guiberteau.

In de UAE Tour is het de beurt aan Sam Welsford, die in Australië al een geweldige beurt maakte en zich nu mag tonen in de Emiraten. Harm Vanhoucke en Andreas Leknessund zijn mee voor de lastige etappes en Tobias Lund Andresen, Frederik Rodenberg Madsen, Niklas Märkl en Alex Edmondson zullen de boel ondersteunen. Ploegleider Matt Winston: 'We willen voortborduren op onze sprinttrein, met Sam als onze kopman. Maar we kijken ook naar het klassement, waarvoor we onze jongens op hoogtestage hebben voorbereid. Andreas zal onze man zijn in de finales en we willen ook presteren in de ploegentijdrit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws