Dubbele val breekt Matteo Jorgenson dag later op in tijdrit: 'Het is ongelooflijk...' Wielrennen
Wielrennen

Dubbele val breekt Matteo Jorgenson dag later op in tijdrit: 'Het is ongelooflijk...'

Dubbele val breekt Matteo Jorgenson dag later op in tijdrit: 'Het is ongelooflijk...'

Na een ijzersterk voorjaar had Matteo Jorgenson zijn zinnen gezet op een goed klassement in het Critérium du Dauphiné, maar na de tijdrit - waarin hij achttiende werd - lijkt de Amerikaan van Movistar daar weinig vertrouwen in te hebben.

'Ik voelde mij niet zo goed', laat Jorgenson na zijn chrono aan Cycling Pro Net weten. De allrounder kwam naar eigen zeggen in de derde etappe twee keer ten val. 'De osteopaat heeft mij gisteravond nog behandeld om de rug en heupen los te krijgen. Ik had vandaag echter gewoon niet de power om een goede tijdrit te rijden. Ik had ook slecht geslapen. Het lukte mij niet om het pacing-plan te volgen.'

'Ik denk het wel', antwoordt Jorgenson op de vraag of het zonder de valpartij een stuk beter had gekund. 'Het pacing-plan dat we hadden opgesteld was realistisch. Het is gebaseerd op wat ik in het verleden presteerde. Het is zonde. Gisteren viel ik twee keer, het is ongelooflijk...', schudt Jorgenson met zijn hoofd.

Jorgenson wil ronde op goede manier uitrijden

'Ik denk dat ik voldoende kan herstellen om Enric bij te staan', doelt Jorgenson op Mas. Hij wist klaarblijkelijk nog niet dat Mas het een stuk minder deed dan hij. Mas stelde namelijk ronduit teleur met een 55ste plaats op drie minuten van de winnaar, anderhalf minuut trager dan Jorgenson.

'Vandaag kon ik wel wat kracht kwijt op de pedalen, in ieder geval voldoende om de ploeg te helpen en de koers om een goede manier af te ronden', besluit Jorgenson, die nu dertiende staat in het klassement op 1.37 minuut van Mikkel Berg

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws