Dumoulin nam risico en blies zichzelf op: 'Kwam voor de winst, maar voelde me goed en sterk' Wielrennen
Wielrennen

Dumoulin nam risico en blies zichzelf op: 'Kwam voor de winst, maar voelde me goed en sterk'

Dumoulin nam risico en blies zichzelf op: 'Kwam voor de winst, maar voelde me goed en sterk'

Tom Dumoulin werd gebombardeerd tot topfavoriet voor de tijdritzege in de Giro d'Italia, maar de Nederlander zag zichzelf na afloop terug op een derde plek. Hij eindigde vijf seconden achter de verrassende winnaar Simon Yates en moest ook Mathieu van der Poel voor zich dulden: 'Ik heb alles gegeven, maar jammer genoeg beschikte ik niet over wonderbenen', zo treurt hij op de ploegsite.

Het zag er allemaal rooskleurig uit voor Dumoulin, die als eerste renner onder de twaalf minuten dook. Toch was het niet genoeg, want Yates was nog vijf tellen rapper. 'Het was een goede tijdrit, maar het was er niet eentje waarvan ik dacht: hiermee ga ik winnen. Op zo'n parcours moet je zoveel mogelijk snelheid zien te maken en hopen dat je precies genoeg over hebt voor de klim. Dat risico pakte helaas niet goed uit, want op de klim voelde ik dat ik mezelf aan het opblazen was.'

Dumoulin voelde zich sterk, Jumbo-Visma presteert goed

Geen winst voor Dumoulin dus, maar met een derde plek mag de renner van Team Jumbo-Visma alsnog niet klagen. Hij staat nu ook in het algemeen klassement op een derde plaats, zestien seconden van het roze van Van der Poel. 'Ik kwam hier voor de winst, dus dan is het teleurstellend als dat niet lukt. Aan de andere kant voelde ik me goed en sterk. Dat is iets waar ik zeker verder mee kan', besluit hij optimistisch.

Ook zijn ploeg Jumbo-Visma kon tevreden zijn met drie renners bij de eerste dertien en zelfs vijf bij de eerste 23. Tobias Foss finishte sterk als zesde en Edoardo Affini vonden we terug op plek dertien. Jumbo-Visma rijdt de Giro met drie kopmannen. Dumoulin lijkt de meest vooruitgeschoven man, maar ook Foss en Sam Oomen hebben vooralsnog een beschermde rol. Oomen werd veertigste in de tijdrit, op 39 seconden van Yates. In het klassement staat Dumoulin derde, Foss zevende en Oomen 27e.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws